GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη – Αποχή των Δικηγόρων Ξάνθης από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστ...


Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, την αποχή των Δικηγόρων Ξάνθης από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ζητά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας:

– Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών όπου ανήκουν.

– Την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας και ασφάλειας όλων των συγκοινωνιών.

– Την άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης στηρίζει την από 5-3-2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη Συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης, είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

Τέλος ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης καταδικάζει κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί με αφορμή το τραγικό δυστύχημα να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Κατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια:

  • Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής – προθεσμίας.
  • Ειδικά για τις ποινικές υποθέσεις:
  • Όταν υπάρχουν κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης).
  • Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
  • Για συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.
  • Για συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ:

Για κατάθεση προτάσεων, προσθηκών και αντιρρήσεων (Διοικητικά Δικαστήρια), καθώς και για επίδοση εξωδίκων και αποφάσεων.

Για το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης

  • Η Πρόεδρος
  • Δέσποινα Χατζηφωτιάδου

























 

Δεν υπάρχουν σχόλια