GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απορρυπαντικά από «χρυσό»: Γιατί στην Ελλάδα τα πληρώνουμε έως και 361% ακριβότερα από τους άλλους Ευρωπαίους

Είτε αγοράζουμε απορρυπαντικό ρούχων είτε… χρυσό, φαίνεται να είναι το ίδιο πράγμα στην Ελλάδα, αφού τα πληρώνουμε ακριβότερα έως και 361% σ...


Είτε αγοράζουμε απορρυπαντικό ρούχων είτε… χρυσό, φαίνεται να είναι το ίδιο πράγμα στην Ελλάδα, αφού τα πληρώνουμε ακριβότερα έως και 361% σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Φυσικά, είναι γνωστό ότι οι πολίτες δυσκολεύονται να έρθουν αντιμέτωποι με τις τιμές στα super market και από εκεί που αγόραζαν επώνυμα προϊόντα, τώρα ψάχνουν να βρουν τα πιο φθηνά που υπάρχουν στο κατάστημα, καθώς η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη.

Τα αίτια του φαινομένου της ακρίβειας στα απορρυπαντικά, φαίνεται να είναι το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς, η χαμηλή διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στα σουπερμάρκετ και η μικρή εγχώρια παραγωγή.

Ως παραδείγματα αναφέρεται ότι, η μία κάψουλα από δύο διαφορετικά, γνωστά κι ευρέως διαδεδομένα απορρυπαντικά στην Ελλάδα, κοστίζει τρεις φορές ακριβότερα από την πιο φθηνή χώρα στην Ευρώπη την Ιρλανδία. Αντίστοιχα παραδείγματα αναφέρονται στις σκόνες πλυντηρίου ρούχων.

Σημειώνεται ότι σε μερικές χώρες, όταν η ποσότητα στις κάψουλες ανεβαίνει, τότε μειώνεται η τιμή ανά τεμάχιο. Αν συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Ιρλανδία, σε συσκευασία που περιέχει 54 κάψουλες απορρυπαντικού, η μία κάψουλα κοστίζει 0,21 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα οι 54 κάψουλες αναλογούν σε 0,42 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια