GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από την Δευτέρα 13 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες  για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφί...


Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες  για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εισαγωγής των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας έχουν ως εξής:

Η ηλεκτρονική  υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Δευτέρα 13-03-2023 έως και την Δευτέρα 20-03-2023.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των  δικαιολογητικών,  υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 & 4 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης),  διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol@psnet.gr από Τρίτη 14/03/2023 έως και Τρίτη 21/03/2023.

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικότερα:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΥΠΟΒΟΛΗ

  • Όσοι από τους υποψηφίους έχουν τα προσόντα, πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του Κεφαλαίου Β της παρούσης και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί ή Δόκιμοι Πυροσβέστες θα πρέπει αφενός να:

α. έχουν υποβάλει αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) έτους 2023 σε σχολικές μονάδες ή όπου αλλού καθορίζεται σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν τα έτη 2021 ή 2022 και αφετέρου να

β. συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr τις ημερομηνίες από Δευτέρα 13/03/2023 έως και Δευτέρα 20/03/2023.

γ. Οι υποψήφιοι που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα ή κατέχουν το βαθμό του Δόκιμου Πυροσβέστη υποβάλλουν αίτηση-δήλωση για το διαγωνισμό, αφού πρώτα συνδεθούν μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης στο site www.fireservice.gr (https://atomika.fireservice.gr).

Ο/η υποψήφιος/α φροντίζει να γνωρίζει τον «Αριθμό Αίτησης» που έλαβε για τη συμμετοχή του στον τρέχοντα διαγωνισμό, στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ιστοσελίδας του ΠΣ, προκειμένου να παρακολουθεί ευχερώς τους πίνακες που προβλέπεται να δημοσιευθούν κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού. Πριν την έναρξη ή μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, δε θα δύναται να γίνει εισαγωγή στην εφαρμογή. Μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά: α) Αντίγραφο της ανωτέρω (1β) ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, η οποία εκτυπώνεται, υπογράφεται από τον υποψήφιο και πιστοποιείται-θεωρείται το γνήσιο της/των υπογραφής/ών (από αρμόδια Αρχή ή Υπηρεσία). Επισημαίνεται ότι για τους ανήλικους υποψηφίους απαιτείται και η υπογραφή γονέα – κηδεμόνα επί της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης η οποία πιστοποιείται-θεωρείται επίσης για το γνήσιο της υπογραφής (από αρμόδια Αρχή ή Υπηρεσία). 

Οι υποψήφιοι δηλώνουν στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή τους ότι:

αα) έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου (Β) της παρούσης και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ιδίου κεφαλαίου, χωρίς να απαιτείται αναλυτική περιγραφή αυτών

ββ) τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή και όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά από αυτούς είναι γνήσια και ακριβή

γγ) δέχονται να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις για ανίχνευση απαγορευμένων από τον νόμο ουσιών, σε ανοσολογικές εξετάσεις (τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ HCV) και στο σύνολο των προβλεπόμενων υγειονομικών εξετάσεων,

δδ) συναινούν στην επεξεργασία των στοιχείων τους κατά τα προβλεπόμενα των οριζόμενων διαδικασιών του παρόντος διατάγματος και της εκάστοτε προκήρυξης διαγωνισμού,

εε) προτίθενται να δηλώσουν Σχολή/ες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στη δήλωση προτίμησης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Μηχανογραφικό Δελτίο) και

στστ) αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική 8 κατηγορία και ποια, αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος και ότι δεν έχουν εισαχθεί με χρήση αυτού του δικαιώματος σε άλλη Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

β) Αντίγραφο αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, (όπως αυτή υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα myschool στις σχολικές μονάδες) και όπως αναφέρεται στην παρ. 1.α. του παρόντος Κεφαλαίου, ή του φωτοαντιγράφου του δελτίου ή της βεβαίωσης συμμετοχής χωρίς νέα εξέταση, από την οποία να προκύπτει ο κωδικός ΥΠΑΙΘ του υποψηφίου.

γ) Αντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή του δελτίου ταυτότητας λιμενικής ή στρατιωτικής αρχής για όσους υπηρετούν σε αυτές, ή ελλείψει αυτών, του φωτοαντιγράφου των σελίδων του διαβατηρίου στις οποίες αναφέρονται ο αριθμός διαβατηρίου και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου –υποψηφίου. Σε περίπτωση που στοιχεία των ως άνω δικαιολογητικών έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφή.

Υποβολή Δικαιολογητικών

α) Η υποβολή όλων των ανωτέρω δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2) και ειδικών κατηγοριών (των παρ. 3 & 4), διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol@psnet.gr από Τρίτη 14/03/2023 έως και Τρίτη 21/03/2023. • Η αποστολή έχει ως θέμα: «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ [ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ], [ΚΩΔΙΚΟΣ Υ.ΠΑΙ.Θ.], [ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ]». 

β) Αν τα ανωτέρω δικαιολογητικά αποσταλούν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο από τον ανωτέρω αναφερόμενο, η αίτηση συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτή. 

γ) Μετά την αποστολή του ανωτέρω e-mail, ο υποψήφιος θα λαμβάνει αυτοματοποιημένο επιβεβαιωτικό μήνυμα παραλαβής. Επισημαίνεται ότι το συνολικό μέγεθος των επισυναπτόμενων αρχείων δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 Mbyte καθώς και ότι η αποστολή αρχείων μέσω υπηρεσιών διαδικτύου μεταφοράς αρχείων (π.χ. WeTransfer και έτερες υπηρεσίες) δε θα γίνεται δεκτή. 

δ) Με την ολοκλήρωση του ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, και μόνο σε περίπτωση ελλιπών – μη έγκυρων δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται με μήνυμα e-mail για να αποστείλουν τα σωστά δικαιολογητικά μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dikaiol@psnet.gr, έως και τη μεθεπόμενη της λήψης του e-mail. Μετά την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας, συμπληρωματικά δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτά. 

ε) Για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους (μονίμους και δοκίμους) η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται μέσω των υπηρεσιών τους, με συνήθη αλληλογραφία. 

στ) Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των δικαιολογητικών, συντάσσονται πίνακες υποψηφίων που πληρούν ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού πριν τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ). Οι πίνακες αυτοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια