GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Ο Ερντογάν μπλοκάρει το twitter

Αδύνατη είναι η πρόσβαση στο twitter στους μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, εν μέσω των όλο και πιο σφοδρών επικρίσεων στα...


Αδύνατη είναι η πρόσβαση στο twitter στους μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, εν μέσω των όλο και πιο σφοδρών επικρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πώς έχει ανταποκριθεί η τουρκική κυβέρνηση στις προκλήσεις που έχει θέσει ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Εκτός από τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που παρατήρησαν την αδυναμία πρόσβασης στην εφαρμογή και η υπηρεσία netblocks.org που καταγράφει τις διακοπές στην παροχή Internet επισήμανε ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη «σε πολλούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Τουρκία» και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει «εκτεταμένο ιστορικό περιορισμών στα social media κατά την διάρκεια εθνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και περιστατικών που σχετίζονται με την ασφάλεια».

 Αργότερα, η netblocks.org πρόσθεσε πως οι μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο έδειχναν επέκταση του περιορισμού του twitter και σε άλλους παρόχους, κάτι «που είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας».

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως η τουρκική αστυνομία έχει προσαγάγει περισσότερους από δέκα χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι άσκησαν κριτική στον τρόπο διαχείρισης της καταστροφής από την κυβέρνηση Ερντογάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια