GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καρκίνος του προστάτη: Πόσες εκσπερματώσεις τον μήνα τον προστατεύουν, σύμφωνα με έρευνα του Harvard

Έρευνα της ιατρικής σχολής του Harvard παρουσιάζει τον αριθμό των εκσπερματώσεων τον μήνα, που θα μπορούσε να προστατεύσει από τον καρκίνο τ...


Έρευνα της ιατρικής σχολής του Harvard παρουσιάζει τον αριθμό των εκσπερματώσεων τον μήνα, που θα μπορούσε να προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τη δεκαετή παρακολούθηση αρχικής ανάλυσης, που ανέφερε ότι η συχνότητα της εκσπερμάτισης μπορεί να σχετίζεται αντιστρόφως με τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Πρόκειται για ασθένεια «για την οποία έχουν εντοπιστεί λίγοι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου», όπως αναφέρεται στην έρευνα.

Οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τις κλινικά σχετικές υποομάδες ασθενειών και τον αντίκτυπο της θνησιμότητας από άλλες αιτίες.

Στην πρώτη μελέτη, πήραν μέρος 31.925 άντρες, που απάντησαν σε ερωτήσεις, σχετικές με τη συχνότητα εκσπερμάτισης από το 1992 ως το 2010. Η μέση μηνιαία συχνότητα εκσπερμάτισης αξιολογήθηκε σε τρία χρονικά σημεία: ηλικία 20-29 ετών, ηλικία 40-49 ετών και το προηγούμενο έτος από τη διανομή ερωτηματολογίου.

Διαπιστώθηκε ότι 3.839 άντρες διαγνώστηκαν στο διάστημα της έρευνας με καρκίνο του προστάτη και ότι, όσοι είχαν υψηλότερο ποσοστό εκσπερμάτωσης, είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν όγκους του προστάτη.

Η συχνότητα εκσπερμάτωσης στην ηλικία 40-49 ετών συσχετίστηκε θετικά με τον, τυποποιημένο για την ηλικία, δείκτη μάζας-σώματος, τη σωματική δραστηριότητα, το διαζύγιο, το ιστορικό σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων και την κατανάλωση συνολικών θερμίδων και αλκοόλ.

Η χρήση του τεστ ειδικού προστατικού αντιγόνου ως το 2008, ο αριθμός των δοκιμών και η συχνότητα της βιοψίας προστάτη ήταν παρόμοια σε όλες τις κατηγορίες συχνότητας.

Οι συγγραφείς της έρευνας τόνισαν πως «βρήκαμε ότι οι άντρες που ανέφεραν υψηλότερη, σε σύγκριση με χαμηλότερη, συχνότητα εκσπερμάτωσης στην ενήλικη ζωή, είχαν λιγότερες πιθανότητες στη συνέχεια να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

Αυτή η μεγάλη προοπτική μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».

Όσον αφορά την εκτίμηση για το πόσες φορές οι άντρες πρέπει να εκσπερματώνουν κάθε μήνα, η ομάδα των ερευνητών ανέφερε ότι 21 φορές μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο του προστάτη.

Τα στοιχεία έδειξαν πως όσοι έφταναν σε αυτόν τον αριθμό, είχαν 33% χαμηλότερο κίνδυνο από τους υπόλοιπους.

Δεν κατάφεραν να βρουν τον λόγο που βοηθά η εκσπερμάτιση τον προστάτη. Εικάζεται πως ενδέχεται να απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημα.

Άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και η κληρονομικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια