GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θεσσαλονίκη: H πρώτη υβριδική ρομποτική χειρουργική αίθουσα-Την εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας

Τέσσερις νέες πρωτοποριακές χειρουργικές αίθουσες, που προστίθενται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, εγκαινιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, παρουσί...


Τέσσερις νέες πρωτοποριακές χειρουργικές αίθουσες, που προστίθενται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, εγκαινιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Ανάμεσα σε αυτές, το υβριδικό ρομποτικό χειρουργείο Υπερίων, που διαθέτει μοναδική τεχνολογία πανελλαδικά.

H υβριδική, ρομποτική, χειρουργική αίθουσα δίνει τη δυνατότητα δύο ταυτόχρονων επεμβάσεων στον ίδιο ασθενή, μειώνοντας έτσι τις επιπλοκές, το κόστος, αλλά και την ταλαιπωρία του ασθενούς.

Μετά την τελετή εγκαινίων, ο υπουργός Υγείας και εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτειακών φορέων ξεναγήθηκαν στις νέες χειρουργικές αίθουσες.

  • Ο Υπουργός Υγείας μίλησε στην ΕΡΤ3

Για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι το ΙΣΝ ενημέρωσε ότι το θέμα με τα νοσοκομεία της δωρεάς θα λυθεί.

«Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν, ακόμα και αν χρειαστεί παρέμβαση της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης και μάλιστα είπε ότι «θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος».

Για τις ελλείψεις προσωπικού στο χώρο της υγείας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «φέτος τα κονδύλια ανέρχονται στα 5,2 δις από 3,8 δις το 2019. Ήδη, έχουν προκηρυχθεί 6.000 μόνιμες θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 750 αφορούν γιατρούς.

Παραμένουν προβλήματα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, κατά καιρούς, έχουμε μιλήσει και για το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους στο Ιπποκράτειο. Δεν μας αρέσει να ωραιοποιούμε την κατάσταση, αλλά γίνονται όλες οι προσπάθειες, ώστε να καλύπτονται οι θέσεις και να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στους πολίτες.

Μάλιστα, σήμερα, που είχα τη δυνατότητα να επισκεφθώ και το ΑΧΕΠΑ, που είναι ένα από τα υποδειγματικά νοσοκομεία της χώρας μας και με πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, που είναι πρότυπο ΚΥ, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Κανένας υπουργός Υγείας δεν πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος, πρέπει να δουλεύει, αλλά σίγουρα η περίθαλψη μετά την πανδημία μπαίνει σε κεντρική προτεραιότητα σε όλα τα κόμματα.

Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, η επόμενη τετραετία, θα είναι η τετραετία της πλήρους στήριξης του ΕΣΥ».
















Δεν υπάρχουν σχόλια