GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ίασμος: Ένας Δήμος χωρίς Δήμαρχο…

Θα θέλαμε να γράφουμε για το Δήμο Ιάσμου, τον ιστορικό αυτό δήμο της Θράκης, για τα υπέροχα μνημεία του, τους ανθρώπους του, την ιστορία του...


Θα θέλαμε να γράφουμε για το Δήμο Ιάσμου, τον ιστορικό αυτό δήμο της Θράκης, για τα υπέροχα μνημεία του, τους ανθρώπους του, την ιστορία του, το λαϊκό πολιτισμό, αλλά δυστυχώς δεν μας αφήνει η διαρκής πρόκληση του αιρετού κατά τα άλλα, Δημάρχου κου Οντέρ Μουμίν.

Αυτού του αιρετικού, εκδικητικού αυτοδιοικητικού, μέλος της τουρκικής προπαγάνδας στην Ελλάδα, μέρος του αποσταθεροποιητικού άξονα ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους στη Θράκη.

Αυτού που εργάστηκε όσο κανείς άλλος για να τουρκοποιήσει έναν Ελληνικό Δήμο της Ελληνικής Επικράτειας, που εκδικήθηκε όλους εκείνους που δεν τον ακολούθησαν στον ολισθηρό δρόμο του.

Και σήμερα, ο Δήμος Ιάσμου, με το μισό δυναμικό των υπαλλήλων του στον “αέρα”, με προσωπικό ανύπαρκτο στις υπηρεσίες του, δεινοπαθεί, “απολαμβάνοντας” τους εκδικητικούς καρπούς που έσπειρε ο Οντέρ Μουμιν.


Παγωμένες οι αίθουσες των σχολείων γιατί έτσι… “γουστάρει” ο τουρκοσυνείδητος Οντερ Μουμιν.

Χωρίς θέρμανση τα σχολεία…

Πρώτα απ’ όλα τέθηκε και τίθεται ακόμα κίνδυνος για τη σωματική υγεία – αλλά και κατ’ επέκταση ψυχική – των μαθητών απο την προσχολική ηλικία έως και το λύκειο, αφού οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να πληρώσουν την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολικά κτίρια και τις άλλες δόμες φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων.

Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του υπουργείου εσωτερικών στις 12 Ιανουαρίου, έγινε η απόδοση εσόδων προς όλους τους δήμους τις χώρας με σκοπό την  κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, με τον Δήμο Ιάσμου, να λαμβάνει το πόσο των 133.000 ευρώ. 

Οι σύμβουλοι, οι γονείς, οι μαθητές διαμαρτύρονται, αλλά ο Δήμος αδυνατεί χωρίς υπόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες να πληρώσει. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όταν δεν υπάρχει υπογραφή σε ανάθεση απο το Δημοτικό Συμβούλιο;


Τα σκουπίδια και η δημόσια υγεία…

Άλλο ένα… “επίτευγμα” του εκδικητικού δημάρχου είναι η αποψίλωση της υπηρεσίας καθαριότητας και η αδυναμία της συλλογής απορριμμάτων απο τους κάδους.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ορατός, η κατάσταση αφόρητη για τους κατοίκους που επιζητούν άμεση λύση στο διοικητικό και υπηρεσιακό κενό του Δήμου.

Υπεύθυνο το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο Οντέρ Μουμιν, απο τη στιγμή κατά την οποία αντιλήφθηκε πλέον ότι δεν περνούν τα ύπουλα για την Ελλάδα, τη Θράκη και τον Ίασμο παιχνίδια του, σήκωσε “λευκή σημαία απραξίας”, σαμποτάροντας τη λειτουργία του Δήμου και απολαμβάνοντας ο ίδιος την εκδίκησή του.

Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον κ. Οντερ Μουμίν;

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν τον καθαιρούν απο τη θέση του, εντέλλοντας το Δημοτικό Συμβούλιο να εκλέξει νέο Δήμαρχο μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου, οπότε και παύει η θητεία του παρόντος δημοτικού αποφασιστικού οργάνου.

Γιατί όμως υπάρχει τέτοια αργοπορία στο να δημοσιοποιηθεί μία ειλημμένη απόφαση για την καθαίρεση του εκδικητικού Δημάρχου;

Πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για γραφειοκρατικό “δαίδαλο”, που όμως μάλλον συμφέρει την παρούσα ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών που επιθυμεί την ομαλή αποβολή του Οντερ Μουμίν.

Είναι λύση η διακριτικότητα σε μία τέτοια καταφανέστατη περίπτωση έλλειψης διοίκησης σε έναν “ευαίσθητο” αλλά και πολύπαθο Δήμο;

Μήπως κε Βορίδη, οφείλετε να δώστε λύση στο αδιέξοδο;

Οι Έλληνες πολίτες και Δημότες του Ιάσμου, το απαιτούν και το δικαιούνται! 






Δεν υπάρχουν σχόλια