GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΘΩΟΣ! Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Ξάνθη Τάσου Γιαμουρίδη!

Η Τράπεζα Westpac απέσυρε τις κατηγορίες κατά του Αναστάσιου Γιαμουρίδη, σύμφωνα με τις οποίες ο δεύτερος χρωστά στην Τράπεζα $12,6 εκατ. Αυ...

Η Τράπεζα Westpac απέσυρε τις κατηγορίες κατά του Αναστάσιου Γιαμουρίδη, σύμφωνα με τις οποίες ο δεύτερος χρωστά στην Τράπεζα $12,6 εκατ. Αυτό μεταδίδουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής (ωρα Ελλάδος) μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.
Η μακροχρόνια αυτή υπόθεση σχετίζεται άμεσα με την εμπορική σχέση του Γιαμουρίδη με τον Μπιλ Πάπας, του ανθρώπου ο οποίος είχε αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθη, όταν αυτή αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία στην Ελλάδα (SL2και κατηγορείται με την εταιρεία του Forum για απάτη ύψους $454 εκατ. προς την Τράπεζα.

Η Westpac διατεινόταν ότι ο Γιαμουρίδης ωφελήθηκε οικονομικά, μέσω της εταιρείας τους Maczon, με την οποία είχαν γίνει συνέταιροι με τον Μπιλ Πάπας και προχώρησαν στην εξαγορά της Ξάνθης (η Mazcon θεωρείται ακόμα και σήμερα ιδιοκτήτρια). Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Γιαμουρίδης χρημάτισε εκτελεστικός διευθυντής της Ξάνθης, αλλά παραιτήθηκε τελικά από το ΔΣ της ομάδας στα τέλη του 2021.

«Λόγω του ότι ο ίδιος διαμένει στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε στα καλέσματα και τις κατηγορίες της Τράπεζας μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, μέσω του δικηγόρου του στην Αυστραλία, κ. George Anton, ο οποίος κατέθεσε την Παρασκευή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση, ότι ο πελάτης του (ο κ. Γιαμουρίδης) ότι σε κάθε του συναλλαγή ενήργησε καλή τη πίστει και ότι δεν είχε καμία επίγνωση της απάτης για την οποία η Τράπεζα κατηγορεί τον Bill Papas», επισημαίνουν τα ρεπορτάζ από την Αυστραλία.

Σε επιστολή που το δικηγορικό γραφείο απέστειλε στην εφημερίδα της Ελληνικής Ομογένειας “Νέος Κόσμος” αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «το Δικαστήριο σύμφωνα και με τα όσα κατατέθηκαν, αποφάνθηκε ότι ο κ. Γιαμουρίδης δεν ενέχεται καν στην απάτη του Bill Papas και ότι ο ίδιος και η εταιρεία του είναι τελικά ανακουφισμένοι για την απόφαση αυτή».

Επίσης, έγινε γνωστό ότι είναι η τρίτη φορά που η Westpac αποσύρει κατηγορίες για απάτη σε βάρος της από τότε που η υπόθεση έχει βρει τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη. Τη μια φορά αφορούσε τις κατηγορίες κατά του συνεργάτη του Πάπας Τζιοβάνι Τεσοριέρο και την δεύτερη κατά του εξαδέλφου του Έρικ Κωνσταντινίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Να σημειώσουμε ότι με τις ενέργειές του ο Bill Papas -ο οποίος είναι άγνωστο εάν θα επιστρέψει και πότε στην Αυστραλία, εξακολουθώντας να βρίσκεται στην Ελλάδα- έχει φέρει τον σύλλογο της Ξάνθης σε οικονομικό αδιέξοδο», επισημαίνει ο «Νέος Κόσμος».

Πηγή: «thrakisports.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια