GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για την καταδίκη του Νίκου Παππά – Τι λένε για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Η απόφαση σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο με δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή για παράβαση καθήκο...


Η απόφαση σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο με δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών έχει προκαλέσει «πόλεμο» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι η απόφαση είναι σεβαστή, αμφισβητώντας όμως το πόσο δίκαιη είναι, ενώ και η Νέα Δημοκρατία απάντησε στη συνέχεια κάνοντας λόγο για «τραμπισμό». Δήλωση έκανε και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς.

  • Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Απόφαση αντίθετα με την εισήγηση της εισαγγελίας και την αλήθεια – Παράβαση καθήκοντος η τήρηση του Συντάγματος και η είσπραξη χρημάτων για τα δημόσια ταμεία – Το πόσο δίκαιη είναι η απόφαση κρίνεται από τους πολίτες»

Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια,

Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα.

Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης», ανέφερε.

  • Νέα Δημοκρατία: «Γιατί τον κρατά στα ψηφοδέλτια;»
  • Από πλευράς της η Νέα Δημοκρατία απάντησε:

«Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς, θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.

Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:

– Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;

– Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;

– Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι, τότε για να κρατάει ο κ. Τσιπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια, καταλαβαίνουμε πόσο “κρατάει” ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια