GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ηλικία της ζήλιας είναι νεαρή… Η επιρροή φαίνεται να εξασθενεί όσο περνούν τα χρόνια

Τι και αν τα παραμύθια δείχνουν πως η κακιά μητριά ζηλεύει τη νέα και όμορφη πριγκίπισσα, μια νέα μελέτη μάς ενημερώνει πως οι νέοι άνθρωποι...


Τι και αν τα παραμύθια δείχνουν πως η κακιά μητριά ζηλεύει τη νέα και όμορφη πριγκίπισσα, μια νέα μελέτη μάς ενημερώνει πως οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που είναι πιο επιρρεπείς στη ζήλια.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, το 80% των ατόμων ηλικίας κάτω των 30 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως ένιωσαν την επίθεση ζήλιας από άτομο ίδιας ηλικίας και ίδιου φύλου κατά το παρελθόν, συγκριτικά με το 69% των ανθρώπων άνω των 50 ετών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Basic and Applied Social Psychology. Στόχος ήταν να διερευνηθεί ο φθόνος, όχι μόνο επειδή βιώνεται υποκειμενικά αρνητικά, αλλά και επειδή έχει προταθεί ως κίνητρο για μια ολόκληρη σειρά γεγονότων, από τη δολοφονία σε ένα παραμύθι, μέχρι τη δύναμη πίσω από το κίνημα Occupy Wall Street.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι νέοι ζηλεύουν άλλους νέους που είναι στην ίδια ηλικία και έχουν το ίδιο φύλο με αυτούς, για διάφορους λόγους. Μεταξύ άλλων, η μελέτη αποκάλυψε πως ένα νεαρό άτομο μπορεί να ζηλεύει ένα άτομο της ίδιας ηλικίας, λόγω εμφάνισης, λόγω κάποιου ρομαντικού ειδυλλίου, ή επιτυχίας τόσο επαγγελματικής όσο και ακαδημαϊκής.

Η καθηγήτρια Christine Harris, επικεφαλής της μελέτης, τόνισε επίσης πως ήταν έκπληξη για τους ερευνητές το πόσο συχνά άντρες ζηλεύουν άλλους άντρες και πόσο πολλές γυναίκες ζηλεύουν άλλες γυναίκες. Διαπιστώθηκε, δηλαδή, ότι η ζήλια των ανθρώπων κατευθύνεται κυρίως, σε μέλη του ίδιου φύλου.

Η ηλικία της ζήλιας είναι νεαρή: Η επιρροή φαίνεται να εξασθενεί όσο περνούν τα χρόνια

«Ακόμα και σε τομείς όπως οι χρηματικές και επαγγελματικές επιτυχίες, όπου μπορείτε να φανταστείτε ότι μια γυναίκα να ζηλεύει τον άντρα επειδή παίρνει καλύτερο μισθό ή έχει καλύτερη θέση, αυτό δεν ήταν συνήθως η περίπτωση», είπε η Harris, η οποία κατέληξε, πάντως, με μία θετική νότα:

«Η επιρροή της ζήλιας φαίνεται να εξασθενεί όσο περνούν τα χρόνια. Θα έλεγα ότι αυτά είναι καλά νέα για την όλη διαδικασία της γήρανσης».






Δεν υπάρχουν σχόλια