GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, τίμησε τον ορειβάτη Νίκο Σιωμάδη

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, απένειμε φόρο τιμής σε ένα ιδιαίτερο μέλος του, έναν άνθρωπο που χαρά της ζωής και στόχο του έθεσε την διάνοιξη και σηματοδ...

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, απένειμε φόρο τιμής σε ένα ιδιαίτερο μέλος του, έναν άνθρωπο που χαρά της ζωής και στόχο του έθεσε την διάνοιξη και σηματοδότηση ορεινών μονοπατιών όχι μόνο στην περιοχής μας αλλά και σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, τον Νίκο τον Σιωμάδη.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης ήταν να ονοματίσει την πιο αγαπημένη του διαδρομή, αυτή δηλαδή που ενώνει τον οικισμό του Γέρακα με την κορυφή του Αχλαδόβουνου. Στο εξής λοιπόν θα λέγεται κόψη «Νίκου Σιωμάδη» και θα μας το θυμίζει μια απέριττη επιγραφή στην αρχή της διαδρομής, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν σήμερα το πρωί. Το παρόν βέβαια έδωσαν, παιδιά και εγγόνια του αείμνηστου Νίκου και αρκετοί φίλοι του, οι οποίοι θα τον θυμούνται με ιδιαίτερη αγάπη και ευχόμενοι να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, έκλεισε η λιτή αυτή εκδήλωση.

Η σκυτάλη δόθηκε στην ομάδα των 18 μελών του Συλλόγου μας, που θέλησαν να περατώσουν την παραπάνω διαδρομή, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου ιδανικές. Το τερέν μετά τις πρώτες εκατοντάδες μέτρα ήταν χιονοσκεπές και οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν κατά πολύ την ανάβαση. Όσο δε φτάναμε προς την κορυφή, τόσο οι ριπές του παγωμένου βοριά και οι αλλεπάλληλες στρώσεις χιονιού, πιστοποιούσαν την ύπαρξη ενός χειμώνα που στις πεδινές εκτάσεις της περιοχής μας τον αγνοούμαι, ή τουλάχιστον τον αγνοούσαμε ως τώρα. 

Η κορύφωση της κακοκαιρίας ήρθε λίγα μόλις μέτρα από την κορυφή του Αγ. Γεωργίου, όπου οι σφοδροί παγωμένοι άνεμοι δεν επέτρεπαν καν την ομαλή συνέχιση της ανάβασης. Όταν τελικά όλοι οι τολμηροί άγγιξαν την κορυφή, με βήμα ταχύ άρχισε η κατάβαση προς το Φρύξα ρέμα. Σταδιακά κατηφορίζοντας από αυτή την πανέμορφη χιονισμένη δασική διαδρομή, φτάσαμε στην αφετηρία μας κλείνοντας έτσι την γεμάτη κάλλος κυκλική διαδρομή μας σε συνολικά 5 ώρες, χρόνος ρεκόρ για χειμερινή ανάβαση στο Αχλαδόβουνο.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σήμερα στην διπλή αυτή δράση του ΕΟΣ Ξάνθης και να ευχηθούμε σε όλα τα μέλη μας υγεία, δημιουργία και πάντα καλές αναβάσεις.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Καρυώτη, τον Κώστα Χαλκίδη, τον Γιώργο Καρακούση και τον Παναγιώτη Ντούμα για την ευγενική χορήγηση φωτογραφικού υλικού τους.






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια