GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBALΚΚΕ ΞΑΝΘΗΣ: Ο λαός της περιοχής να σταματήσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται στην οροσειρά της Ροδόπης

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Ξάνθης εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην ορεινή περιοχή της ορεινής Ξάνθης τονίζοντας...


Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Ξάνθης εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην ορεινή περιοχή της ορεινής Ξάνθης τονίζοντας ότι εκτός από τις μονοπολιακές συνθήκες που δημιουργούνται στην ενέργεια ανησυχεί και για το περιβάλλον.

Ως μια νέα «πράσινη» αιολική επένδυση από τη δανέζικη πολυεθνική Vestas παρουσιάζεται η προσπάθεια εγκατάστασης βιομηχανικού αιολικού πάρκου  33 (!) γιγάντιων ανεμογεννητριών με ύψος πλήμνης 125 μέτρα και ύψος δρομέα 162 μέτρα που απαιτεί και την αντίστοιχη διάνοιξη δρόμων, νέο υποσταθμό και δίκτυο μέση τάσης 33Kv  για την ηλεκτρική σύνδεση του σταθμού με το δίκτυο σε ορεινή δασική έκταση που βρίσκεται στις δημοτικές ενότητες Θερμών, Σατρών και Μύκης του δήμου Μύκης, στη θέση ΜΩΣΗΣ. Η «πράσινη» επένδυση που παρουσιάζεται είναι ουσιαστικά η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες με μοναδικό στόχο την κερδοφορία μιας πολυεθνικής και την υλοποίηση των σχεδιασμών της ελληνικής αστικής τάξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και της “πράσινης ανάπτυξης” της Ε.Ε., τη λεγόμενη πράσινη κοινωνική συμφωνία, για την οποία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα διαγωνίζονται για το ποιος θα την υλοποιήσει αποτελεσματικότερα. Είναι χαρακτηριστική η αλληλουχία πλειοδοσίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος από τους δύο θα “φυτέψει” περισσότερες ανεμογεννήτριες σε βουνά και θάλασσες.

Όλοι μαζί πίνουν νερό στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» χτίζοντας διαχρονικά το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει: το χρηματιστήριο ενέργειας, το χρηματιστήριο ρύπων, την απολιγνιτοποίηση, την ενεργειακή εξάρτηση από το πανάκριβο φυσικό αέριο, την χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων με ζεστό χρήμα από το «Πράσινο Ταμείο» και το «Ταμείο Ανάκαμψης».

Η αντιλαϊκή σκυταλοδρομία είχε τελευταία εξέλιξη την ψήφιση στην Ευρωβουλή τον Δεκέμβρη του 2022, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, της Οδηγίας της Ε.Ε. για την επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας ορίζοντας «περιοχές επιτάχυνσης Α.Π.Ε.», στις οποίες ο στόχος είναι τα έργα εγκατάστασης να ξεκινούν μέσα σε ένα έτος από την αίτηση του επενδυτή.

Την ίδια ώρα η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά εκτοξεύεται εξαιτίας της πολυπλόκαμης στήριξης της “απελευθέρωσης της ενέργειας”.

Το Green New Deal είναι μια κερδοφόρα διέξοδος στις “πράσινες επενδύσεις” των υπέρογκων κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων και οξύνει τα προβλήματα που βιώνει ο λαός. Αυτό επιβεβαιώνει η πείρα των περιοχών που εγκαθίστανται αιολικά πάρκα και η τεράστια καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας, τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια. Αποδεικνύεται πως ο “παράδεισος” της πράσινης ανάπτυξης είναι παράδεισος για τους ομίλους της ενέργειας, τους ομίλους που παράγουν τις πανάκριβες ανεμογεννήτριες.

Ο λαός της περιοχής να μην τσιμπήσει στα «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» των λεγόμενων αντισταθμιστικών που προβάλουν, δηλαδή, είτε ολιγόμηνες θέσεις εργασίας στην καταστροφή των δασών της περιοχής είτε τα χρήματα που δήθεν θα αποδοθούν στον δήμο Μύκης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το οργανωμένο λαϊκό κίνημα πρέπει να μπει μπροστά για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου εγκλήματος.

Οδηγός η επιτυχία του αγώνα ενάντια στην προσπάθεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον Λειβαδίτη.

Από την πλευρά μας θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να μην καταστραφεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας για τα κέρδη των λίγων.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό
 

Δεν υπάρχουν σχόλια