GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το πρώτο Ελληνικό ρούμι από πετιμέζι παράγει η ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα Ξάνθης

Το πρώτο Ελληνικό Ρούμι από τον αυθεντικό σπόρο του Ζαχαροκάλαμου, που παράγουν το παραδοσιακό πετιμέζι, για άλλους μελάσα, είναι πλέον πρα...


Το πρώτο Ελληνικό Ρούμι
από τον αυθεντικό σπόρο του Ζαχαροκάλαμου, που παράγουν το παραδοσιακό πετιμέζι, για άλλους μελάσα, είναι πλέον πραγματικότητα και παρήχθη από την ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα της Ξάνθης, σε συνεργασία με την εταιρεία αποσταγμάτων Δωροδούλη της Θεσσαλονίκης
. Πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε  πραγματικότητα, από την ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα, που πέρασε μεγάλες δυσκολίες από το 2006 έως και σήμερα για την οποία φαίνονται πια να ανοίγουν οι δρόμοι διάπλατα.

Η υπεύθυνη της ΚΟΙΝΣΕΠ, Αναστασία Αμανατίδου, τόνισε πως το προϊόν παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Δεντρόπ.

Η καλλιέργεια κατοχυρώθηκε να γίνεται  από τον συγκεκριμένο πιστοποιημένο σπόρο του ζαχαροκάλαμου και  η καλλιέργεια θα γίνεται αποκλειστικά στη Θράκη. Μάλιστα αναφορά για το προϊόν έκανε και το δίκτυο CNN.

Το πρώτο Ελληνικό ρούμι από πετιμέζι παράγει η ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα Ξάνθης

Σύμφωνα με την ίδια, τα σχέδια δεν σταματούν πια και θα παίρνουν το ένα μετά το άλλο σάρκα και οστά. Δηλαδή και μέσω συμβολεακής γεωργίας να επεκταθεί η καλλιέργεια με τον σπόρο που θα δοθεί από την ΚΟΙΝΣΕΠ στους καλλιεργητές, προκειμένου να παράγεται του Ελληνικό ρούμι και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ποσότητες.

Σκυτάλη θα πάρει και το αναψυκτικό από χυμό φρέσκο ζαχαροκάλαμου και τα διάφορα αλείμματα με φυστικοβούρο, με φουντούκι κ.α., το οποίο μπορεί κάποιος να το απολαύσει με διάφορους τρόπους ενσταλλάζοντας σταγόνες σε κρύο και σε ζεστό νερό, ανάλογα με την εποχή και παρασκευάζοντας ενεργειακά, υγιεινά και Ελληνικά ροφήματα.

Τα οποία γιατί όχι να μην υιοθετηθούν και απο τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ας κάνει η Θράκη την αρχή.

Πηγή:ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια