GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για τη σχολική βία

Η λειτουργία πλατφόρμας για αναφορές περιστατικών βίας με τη δυνατότητα και ανώνυμης αναφοράς, και η σύσταση ομάδων δράσης στα σχολεία και σ...


Η λειτουργία πλατφόρμας για αναφορές περιστατικών βίας με τη δυνατότητα και ανώνυμης αναφοράς, και η σύσταση ομάδων δράσης στα σχολεία και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, είναι ο “κορμός” του Σχεδίου Νόμου για τη σχολική βία, το οποίο παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, Σχέδιο Νόμου προβλέπει τα εξής:

  • Κατασκευή και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με την κεντρική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
  • Σε αυτήν, οι μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά, συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα καταγραφής περιστατικού ανώνυμα ή επώνυμα, ενώ οι γονείς θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά επώνυμα.
  • Για την καταγγελία Θα απαιτείται η σύνδεση με κωδικούς Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (για μαθητές) ή Taxis (για γονείς).
  • Η καταγγελία θα αποστέλλεται στην:

α) Ομάδα Δράσης, με αποδέκτες των αναφορών τους Υπεύθυνους Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού της οικείας σχολικής μονάδας, που θα μπορούν να επιληφθούν αμέσως των περιστατικών αυτών,

β) Ομάδα Δράσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

  • Σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης του ζητήματος σε επίπεδο σχολείου, η σχολική ομάδα δράσης καταφεύγει στην αρμόδια ομάδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για υποστήριξη.
  • Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα στον αναφέροντα να παρακολουθήσει την πορεία της αναφοράς του μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια