GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 5μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Όχι στην υγεία - εμπόρευμα Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους!


ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 5μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Όχι στην υγεία - εμπόρευμα Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους!

Συνάφελφοι, συναδέλφισσες, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας, όπου νοσοκομεία και κέντρα υγείας βουλιάζουν από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Το Νοσοκομείο της Ξάνθης και οι μονάδες υγείας του Νομού μας δεν μπορούσαν ν’ αποτελέσουν εξαίρεση.

Αυτό που όλοι κι όλες μας βιώνουμε όταν χρειάζεται να πάμε στο Νοσοκομείο και που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων του ΓΝΞ “Το κλείσιμο της ΜΕΘ χωρίς κανένα ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της, οι συγχωνεύσεις κλινικών, οι ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων οδηγούν σε υποβάθμιση ή ακόμα και αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Οι κλινικές εκπέμπουν σήμα κινδύνου με πρώτη την Παθολογική Κλινική που απέμεινε με δύο γιατρούς κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι τακτικές πόσο μάλλον οι έκτακτες ανάγκες”  καθιστά επιτακτική ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)!
  • Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες όλων των θέσεων που χρειάζονται.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Για τις τραγικές ελλείψεις ιδιαίτερα σε ιατρικό προσωπικό ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Οι ήρωες γιατροί ακόμα περιμένουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του  ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές το 2018 και το 2022 τις περικοπές στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών με το ν.4093/2012 της κυβέρνησης της ΝΔ και το ν.4472/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα οι ήρωες υγειονομικοί ακόμα περιμένουν να ενταχτούν στα ΒΑΕ.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για την διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 5 μμ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, καλούμε τα μέλη του σωματείου μας, αλλά και όλα τα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους Ξανθιώτες, να οργανώσουν την επιτυχία της αγωνιστική κινητοποίησης.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

 Για το ΔΣ

  •  Ο Πρόεδρος                                                                                                      
  •  Νάσος Παπαδόπουλος                                                                                     
Η Γραμματέας
Γιώτα Ρόιδου

Δεν υπάρχουν σχόλια