GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δίκαιη αντιμετώπιση και ενίσχυση του αποδεδειγμένα μειωμένου εισοδήματος των καλλιεργητών καπνού της Π.Ε. Ξάνθης

Ο χειμώνας είναι… εδώ και μαζί  έρχεται η ανάγκη να ζεστάνετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας πριν το βάλετε μπροστά.


Ο χειμώνας είναι… εδώ και μαζί  έρχεται η ανάγκη να ζεστάνετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας πριν το βάλετε μπροστά.

Η εκκίνηση του αυτοκινήτου σας σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά με μερικά απλά βήματα μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για το δρόμο. Δείτε λοιπόν πώς να ζεστάνετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας το χειμώνα, ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διαδρομή ή ένα ταξίδι με ασφάλεια και ταχύτητα.

  • Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται

Το πρώτο βήμα για να ζεστάνετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας το χειμώνα, είναι να βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας βρίσκεται σε ασφαλές σημείο. Θα πρέπει να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και όχι σε γκαράζ. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητό σας βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να ζεσταθεί γρήγορα και με ασφάλεια.

Μόλις σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε ασφαλές σημείο, το επόμενο βήμα είναι να ανάψετε το όχημα και τον αποπαγοποιητή -υαλοκαθαριστήρες. Η διαδικασία θα βοηθήσει να καθαρίσει το παράθυρο όσο ο κινητήρας ζεσταίνεται. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το θόλωμα των παραθύρων, μπορείτε να ενσωματώσετε τα πρόσθετα βήματα όπως καταγράφονται παρακάτω.

Αφού ενεργοποιήσετε το όχημα, ήρθε η ώρα να αφήσετε τον κινητήρα να λειτουργήσει για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται στα περισσότερα οχήματα που είναι ηλικίας 30 ετών ή νεότερα. Εάν είναι μια ιδιαίτερα κρύα μέρα και το όχημά σας είναι καλυμμένο με χιόνι ή πάγο, ίσως χρειαστεί να του δώσετε ένα ή δύο λεπτά επιπλέον για να ζεσταθεί.

  • Όχι γρήγορη οδήγηση

Όταν ο κινητήρας έχει προλάβει να ζεσταθεί λίγο, το τελευταίο βήμα είναι να αρχίσετε να οδηγείτε, αλλά όχι πολύ γρήγορα. Ξεκινήστε αργά και πατήστε χαλαρά το πεντάλ του γκαζιού για τα πρώτα 5-15 λεπτά. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο ρελαντί μπορεί να βλάψει τον κινητήρα σας, γι’ αυτό είναι καλύτερο να βγείτε στο δρόμο και να ξεκινήσετε να οδηγείτε το συντομότερο δυνατό.

Αυτά τα τέσσερα βήματα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ζεστάνετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας το χειμώνα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο στόχος είναι να ζεστάνετε τον κινητήρα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να κάνετε το αυτοκίνητό σας άνετο και ασφαλές στην οδήγηση. Αν αφιερώσετε χρόνο και ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, θα είστε στο δρόμο σε χρόνο μηδέν!

  • Βγείτε με αυτοπεποίθηση

Τώρα που ξέρετε πώς να ζεσταίνετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας το χειμώνα, μπορείτε να βγείτε στο δρόμο με αυτοπεποίθηση. Είναι εύκολο να ξεχνάτε κάποια από τα επιπλέον βήματα που πρέπει να κάνετε σε κρύο καιρό, αλλά εφόσον έχετε κατά νου αυτά τα τέσσερα βήματα, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε σε χρόνο μηδέν!

Το ζέσταμα του κινητήρα του αυτοκινήτου σας το χειμώνα δεν χρειάζεται να σας απασχολεί σαν… ταλαιπωρία. Με τα σωστά βήματα, μπορείτε να βγείτε στο δρόμο γρήγορα και με ασφάλεια. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε να βάλετε μπροστά το αυτοκίνητό σας με κρύο καιρό, θυμηθείτε αυτά τα τέσσερα βήματα και θα είστε στο δρόμο σας σε χρόνο μηδέν!

Δεν υπάρχουν σχόλια