GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νίκος Γουναρίδης: “Δεν λύνεται το πρόβλημα”

Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.


Με 10 αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Για την εξέλιξη αυτή μίλησε την Τετάρτη στην πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νίκος Γουναρίδης

“Δεν λύνεται το πρόβλημα. Το έχουμε ξεκαθαρίσει. Είμαστε οριακά. Αυτή η ενίσχυση καλύπτει τις θέσεις όσων έχουν αποστρατευτεί το 2022, γιατί τις προηγούμενες χρονιές οι αποχωρήσεις των αστυνομικών ήταν περισσότερες από τις ενισχύσεις με προσωπικό.

Εδώ και μήνες οι ενέργειές μας έχουν αποδώσει στο να μη μειωθεί περισσότερο το προσωπικό.

Εχουμε παραμείνει οι ίδιοι με την περσινή χρονιά. Και θα συνεχίζουμε ν’ αναδεικνύουμε τα προβλήματα της διεύθυνσης και της τοπικής κοινωνίας, ώστε στις συμπληρωματικές μεταθέσεις να έχουμε την ανάλογη ενίσχυση, την πραγματική ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης.”

Για τους Ξανθιώτες που υπηρετούν στην Αθήνα:

“Πολλοί αστυνομικοί που έχουν βγει από σχολές, εδώ και αρκετά χρόνια είναι εγκλωβισμένοι στην Αθήνα. Επιθυμούν να έρθουν στον τόπο τους και να εργαστούν.”

Για την στήριξη της ομοσπονδίας και του προέδρου της κ. Γερακαρακου

“Είμαστε μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και η ομοσπονδία μας μεταβιβάζει τα προβλήματά μας”

Για τα κυριότερα προβλήματα:

“Το κυριότερο πρόβλημα είναι της έλλειψης προσωπικού. Περίπου στο 25% μειωμένο το κατώτερο προσωπικό στις οργανικές θέσεις που υπάρχουν με το οργανόγραμμα του 1980.

Οι συνάδελφοί μου κάνουν φιλότιμες προσπάθειες και εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες.

Τα περισσότερα περιπολικά μας είναι μ’ έναν αστυνομικό, είναι επικίνδυνο για την εργασία μας και δεν μπορούμε να προσφέρουμε το αγαθό της ασφάλειας στον πολίτη όπως θέλουμε.”

Για την κατάσταση στα κρατητήρια:

“Είχε γίνει μια καταγγελία τον Οκτώβριο γιατί οι φυλακές Κομοτηνής ήταν υπέρ πλήρεις και δε δέχονταν τους ποινικούς κρατούμενους και τους κρατούσαμε εμείς.

Δεν επιτρέπεται στα δικά μας κρατητήρια, είναι για βραχεία κράτηση. Μερικώς έχει λυθεί. Εχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουν οι φυλακές στη Δράμα και θα λυθεί το πρόβλημα.

Βάζουμε πλάτη και σε αυτό.”

ΚΓ

https://open.spotify.com/episode/5FQwk8PsYatcQwBvZ3aaVK…

Ακούστε στο αρχείο εκπομπών την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm της Τετάρτης 1/2/2023. Από το χρόνο  1.16.00 ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νίκος Γουναρίδης για την ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης με 10 αστυνομικούς






















Δεν υπάρχουν σχόλια