GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Σαρακοστή των μέτρων στήριξης

Μπορεί η Σαρακοστή να είναι η περίοδος της νηστείας και τις ολιγάρκειας, όμως η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά φειδωλή θα είναι στην ανακοίνωση τω...


Μπορεί η Σαρακοστή να είναι η περίοδος της νηστείας και τις ολιγάρκειας, όμως η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά φειδωλή θα είναι στην ανακοίνωση των θετικών μέτρων για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου που προετοιμάζει τους πιστούς για το Πάσχα.

Θα είναι μάλιστα τόσες πολλές οι παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν που ίσως μεταβληθεί και το βασικό σενάριο διεξαγωγής των εκλογών που αυτήν την στιγμή λέει 9 Απριλίου.

  • H λίστα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Market Pass: Έως το τελος της εβδομάδας – γίνονται προσπάθειες για την Παρασκευή αλλά λόγω τεχνικών ζητημάτων ίσως γίνει εφικτό το Σαββατοκύριακο – θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εξάμηνη κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών με ποσά από 32€ έως 100€/μήνα. Θα έχει τη μορφή είτε άυλης χρεωστικής κάρτας είτε μετρητών ( 20% λιγότερων) στο λοαγαριασμό του δικαιούχου και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις 3 Μαρτίου.

Καλάθι Νοικοκυριού: Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η επέκταση του με την προσθήκη 9 επιπλέον κατηγοριών οι οποίες συνολικά θα γίνουν 60. Σύμφωνα με πληροφορίες , μετά από απαίτηση των καταναλωτών, θα προστεθούν μεταξύ άλλων κρεάς, αλλαντικά, τυριά και γλυκίσματα.

Κατά τα πρότυπα του καλαθιού των Χριστουγέννων, θα υπάρξουν και Σαρακοστιανό αλλά Πασχαλινό καλάθι.

Αναδρομικά Επικουρικών συντάξεων: Έως τα μέσα Μαρτίου περίπου 40.000 συνταξιούχοι των οποίων οι επικουρικές συντάξεις δεν θα έχουν εκδοθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου , θα λάβουν έναντι 100€/μήνα για κάθε μήνα αναμονής από τη στιγμή της υποβολής αίτησης για επικουρική σύνταξη, εφόσον αυτή έχει γίνει πριν τον Ιούλιο του 2022. Για κάποιες περιπτώσεις , όπως οι περίφημες ξεχασμένες σε ντουλάπια επικουρικές συνταξιούχων του Ταμείου Μετάλλων , τα ποσά μπορεί να φτάσουν και τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πακέτο μέτρων στήριξης: Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα έχει την τελική εικόνα του δημοσιονομικού χώρου που έχει δημιουργηθεί ώστε να προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις στήριξης , τις οποίες θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός . Στη λίστα αναμένονται :

Το επίδομα προσωπικής διαφορές σε 140.000 συνταξιούχους τουλάχιστον οι οποίοι δεν έλαβαν καμιά αύξηση.

Νέα επιταγή ακρίβειας για χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.

Αναβίωση ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών ( 72, 100,120, δόσεις ) για όσους τις έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατώτατος μισθος: Από την πρωταπριλιά θα ισχύσει ο νέος κατώτατος μισθός. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους οι οποίες κυμαίνονται από 5% έως 15%. Ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης θα υποβάλει την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο της 10ης Μαρτίου με όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέο κατώτατο μισθό στην περιοχή των 780€.

Στήριξη Δανειοληπτών: Μέτρο το οποίο δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπόλογισμό αλλά εξ ολοκλήρου από τις τράπεζες, έχει όμως θέση στη λίστα διότι προήλθε μετά από πιέσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη ανοιξει, οι τράπεζες θα αναλάβουν να καλύψουν για ένα χρόνο το 50% της αύξησης των δόσεων που προήλθε από τις απανωτές αυξήσεις που έχει αποφασίσει η ΕΚΤ από τον Σεπτέμβριο. Αφορά περίπου 30-35.000 δανειολήπτες οι οποίοι θα δουν την στήριξη από τον Απρίλιο.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια