GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Επαναπροκηρύσσονται Υποέργα των Δράσεων Αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Την επαναπροκήρυξη των Υποέργων «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα»...


Την επαναπροκήρυξη των Υποέργων «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» και «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών» προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κων/νος Μπαγινέτας κατά την ομιλία του σε Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «6 Δράσεις Ανθεκτικότητας με τον Πρωτογενή Τομέα στο Επίκεντρο», που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Υπηρεσία Διαχείρισης Έργων Ταμείου Ανάκαμψης του ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο της ZOOTECHNIA 2023.

Ύστερα από το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για τα Υποέργα «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» και «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» σε κοινή σύσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κων/νου Μπαγινέτα αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη των δύο Υποέργων. Επίσης, αποφασίστηκε, δεδομένης της σημασίας του για τον πρωτογενή τομέα, η επαναπροκήρυξη του Υποέργου «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών», δίνοντας μια ακόμη ευκαιρία στα Συλλογικά Σχήματα να διευρύνουν τις δυνατότητες διεξόδου στις αγορές.

Με τις νέες προκηρύξεις καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες του πρωτογενή τομέα, αξιοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης και δίνεται η δυνατότητα στην αγροτική οικονομία της Χώρας, μέσω του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής και ψηφιακής αναβάθμισής της, να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική.






Δεν υπάρχουν σχόλια