GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για το Νοσοκομείο Ξάνθης, ζητάει ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

ΣΤΗΝ Πανξανθιώτικη κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ξάνθης συμμετείχε η Περιφερειακή Σύνθεση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και επικεφαλής Χρι...


ΣΤΗΝ Πανξανθιώτικη κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ξάνθης συμμετείχε η Περιφερειακή Σύνθεση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και επικεφαλής Χριστόδουλο Τοψίδη.

Η Περιφερειακή Σύνθεση παράλληλά με επιστολή της στον Πρόεδρο, ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Δυναμικό παρών έδωσε αντιπροσωπεία της παράταξής μας στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε στην Ξάνθη με στόχο να καταδειχθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Ξάνθης και το έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής.

Το ζήτημα έχει πολύ σοβαρές προεκτάσεις καθώς απειλεί ευθέως το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών της ΠΕ Ξάνθης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φυσικά πρέπει να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε να αναστραφεί αυτή η κατάσταση και το Νοσοκομείο να επανέλθει σε πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Φυσικά το πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλους και όλες μας και γι’ αυτό το λόγο με πρωτοβουλία του Ξανθιώτη Περιφερειακού Συμβούλου Ιρφάν Χατζηγκενέ, ζητήσαμε να συζητηθεί τοι θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η διοίκηση της Περιφέρειας απέδειξε την ανάλγητη και αδιάφορη στάση της απορρίπτοντας το συγκεκριμένο αίτημα.

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση κατατάσσει τους πολίτες της Περιφέρειας μας σε πολίτες Α και Β κατηγορίας, αφού δεν ενδιαφέρεται ώστε να έχουν όλοι ίδια και ίσα δικαιώματα.

Καταδικάζουμε τη στάση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ και ενώνουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της Ξάνθης που ζητούν και απαιτούν οργανωμένο σύστημα υγείας στην περιοχή τους.

Στην κινητοποίηση παρέστησαν από την παράταξή μας ο επικεφαλής Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο Στέλιος Μωραΐτης, ο Σιαμπάν Χουσεϊνογλου και η Βάσω Παυλακάκη.

•Επισυνάπτεται το αίτημα που κατέθεσε η Περιφερειακή Σύνθεση για συζήτηση του θέματος του Νοσοκομείου Ξάνθης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η επιστολή.
  • Προς
  • Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ
  • Κο Χρήστο Παπαθεοδώρου
Κοινοποίηση
  • Γραφείο Περιφερειάρχη
  • Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης
Πρόταση διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης (ή συζήτηση του θέματος ως «έκτακτο» στην συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου)

Περί τα τέλη Ιανουαρίου 2023, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, διεξήχθη στην Ξάνθη διευρυμένη σύσκεψη φορέων με θέμα την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο της πόλης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (κυρίως ιατρών, αλλά και νοσηλευτικού).

Από τα όσα ελέγχθησαν στην εν λόγω σύσκεψη συνάγεται το συμπέρασμα ότι η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και επιπλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι πολίτες της Ξάνθης δεν απολαμβάνουν τις δέουσες υπηρεσίες υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Το Νοσοκομείο της Ξάνθης δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εδώ και 1.5 χρόνο λόγω έλλειψης ιατρών

• Σε ολόκληρο το Νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο Παθολόγοι, την ώρα που θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ.

• Σε ολόκληρο το Νοσοκομείο υπηρετεί μόνο μία Πνευμονολόγος ενώ δεν υπάρχει καν Πνευμονολογική Κλινική.

• Δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως για παράδειγμα ΩΡΛ

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει προκηρύξεις θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όμως κηρύσσονται άγονες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, πλην όμως το πρόβλημα στο νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένει και επιτείνεται καθώς επίκεινται και συνταξιοδοτήσεις μελών του προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού).

Επιπλέον οι πρακτικές των «δανεικών» ιατρών από τα Κέντρα Υγείας ή η κατά περίπτωση παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς κρίνονται ήδη αναποτελεσματικές.

Επειδή η διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες πρέπει να αφορά όλους μας,

Επειδή το Νοσοκομείο της Ξάνθης καταρρέει και η κατάρρευση αυτή θα έχει συνέπειες σε όλη τη Θράκη

Επειδή ως έχοντες πολιτική ιδιότητα οφείλουμε να συνδράμουμε στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου Ξάνθης,

προτείνουμε είτε τον ορισμό ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης και την εξέταση τρόπων ώστε το Όργανο στο οποίο συμμετέχουμε όλοι, να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων, είτε την εισαγωγή του εν λόγω θέματος ως «έκτακτο» στην συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023.

Με όποιο τρόπο και αν αποφασίσετε να συζητηθεί το θέμα, κρίνεται σκόπιμη και η παρουσία/συμμετοχή εκπροσώπων των ιατρών, των νοσηλευτών/τριών αλλά και εκπροσώπου της διοίκησης του ιδρύματος

Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
  • Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)
  • Θεόδωρος Μαρκόπουλος
  • Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
  • Σταύρος Βαβίας
  • Νικόλαος Βουλγαρίδης
  • Κωνσταντίνος Εξακουστός
  • Εμμανουήλ Ταπατζάς
  • Αργύρης Πατακάκης
  • Τριανταφυλλιά Καζάκου - Βρούζου
  • Οδυσσέας Βουρβουκέλης
  • Ιρφάν Χατζηγκενέ

Δεν υπάρχουν σχόλια