GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην εποχή των έντονων αντιθέσεων, όπου κυριαρχούν μείζονα προβλήματα υγείας, η υγιεινή διατροφή είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορ...


Στην εποχή των έντονων αντιθέσεων, όπου κυριαρχούν μείζονα προβλήματα υγείας, η υγιεινή διατροφή είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας υγιή.

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση μιας διατροφής, που περιλαμβάνει άφθονη κατανάλωση κόκκινο και επεξεργασμένου κρέατος, συσκευασμένα γεύματα, φαγητά σε πακέτο, αναψυκτικά και ζαχαρούχα σνακ, μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερα ποσοστά άγχους, παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η υγιεινή διατροφή χαρακτηρίζεται από κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και δημητριακών, κυρίως ολικής άλεσης, ψαριού, ξηρών καρπών, άπαχου κρέατος, γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και μαγειρικών ελαίων φυτικής προέλευσης.

Μπορεί η μείωση της βλάβης να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά μας;

Οι σωστές πολιτικές μείωσης των επιπτώσεων, που συνοδεύουν πολλές φορές τις επιλογές μας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή...

Ταυτόχρονα, για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, είναι απαραίτητη η αποφυγή γλυκισμάτων, βουτύρων με πολλά λιπαρά, τηγανιτά, ζαχαρούχα και αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε προστιθέμενη ζάχαρη, κονσερβοποιημένα γεύματα, λιπαρά κρέατα και αλλαντικά κ.ά..

Αν και δεν είναι πάντα εύκολος ο δρόμος των υγιεινών διατροφικών συνηθειών, δεδομένων των γρήγορων ρυθμών καθημερινότητας, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε την υγιεινή διατροφή τη νέα σας συνήθεια!

1. Μη βιάζεστε για γρήγορα αποτελέσματα

Είναι πολύ σημαντικό να μην προσπαθήσετε να κάνετε δραστικές αλλαγές στη διατροφή σας από τη μια μέρα στην άλλη.

Για παράδειγμα, αν συνήθως τρώτε κέικ, μπορείτε να δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με βρώμη ή γιαούρτι με φρούτα για μία ημέρα κάθε εβδομάδα.

2. Κάντε μια λίστα

Πριν πάτε για ψώνια, φτιάξτε μια λίστα με τις υγιεινές τροφές που θέλετε να αγοράσετε.

Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην αγορά υγιεινών ειδών και θα σας αποτρέψει από το να πάρετε πρόχειρο φαγητό, το οποίο είναι πάντα ακατάλληλο για τον οργανισμό, εξ αιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

3. Πείτε «ναι» στον προγραμματισμό

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας θα σας διευκολύνει να τηρήσετε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Μπορεί να προγραμματίζετε στο τέλος της κάθε εβδομάδας τα γεύματά σας, επιλέγοντας πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, άπαχο κρέας και ψάρι, αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών.

4. Τρώτε τακτικά

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η τακτική κατανάλωση γευμάτων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να αποφύγετε τις ανθυγιεινές λιγούρες.

Καλό είναι κάνετε 5 γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, του μεσημεριανού και βραδινού, επιλέγοντας τροφές με θρεπτικά συστατικά όλων των κατηγοριών, με έμφαση στις πρωτεΐνες, και τις φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και τα «καλά λίπη».

Οι σαλάτες, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά και οι άπαχες πρωτεΐνες είναι ιδανικές επιλογές για ενδιάμεσα σνακ, σε περίπτωση που πεινάσετε μετά τα κύρια γεύματα.

5. Αποφύγετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις ανθυγιεινές τροφές, αν θέλετε να διατηρήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Βόννης, η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών έχει ολέθριες επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, προξενώντας οξείες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, αγγειακές παθήσεις, αθηροσκλήρωση, αλλά και θρόμβωση.

6. Πίνετε άφθονο νερό

Η καθημερινή ενυδάτωση αποτελεί βασικό παράγοντα για τη σωστή λειτουργία του σώματός σας και τη διασφάλιση της υγείας σας, καθώς όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται επαρκώς μπορεί να αφυδατωθεί, κατάσταση που έχει άμεσες δυσάρεστες συνέπειες και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν έχουμε επιπλέον απώλεια υγρών λόγω της εφίδρωσης.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι παραμένετε ενυδατωμένοι είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να πίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν ή μετά από κάθε γεύμα και να εντάξετε στη διατροφή σας κι άλλα ροφήματα, υψηλά σε περιεκτικότητα νερού,  όπως το τσάι και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων.

7. Τρώτε με προσοχή

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να τρώνε το μεσημεριανό και το βραδινό τους μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, ώστε να μην χάνουν χρόνο και να συνεχίζουν τη δουλειά τους.

Ακόμη, αρκετοί είναι εκείνοι που τρώνε αρκετά βιαστικά, αγνοώντας τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτών των επιλογών τους.

Κι αυτό γιατί η βιαστική κατανάλωση τροφής μπορεί δεν επιτρέπει την αποστολή σήματος στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση τροφής και σε αύξησης βάρους.

Ακόμη, μασώντας καλύτερα το φαγητό, επιτρέπετε την ολοκληρωμένη διαδικασία της πέψης και τη βελτίωση του μεταβολικού συνδρόμου, αποτρέποντας την εμφάνιση παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

8. Πάρτε υποστήριξη

Το να κάνετε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες να διαρκέσουν είναι εφικτό με προσπάθεια και αφοσίωση.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια φίλων ή συγγενών σας ή ακόμη και να απευθυνθείτε σε διαιτολόγο ή διατροφολόγο.

Όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσετε, κάνοντας μικρές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες, με λίγο προγραμματισμό, επιμονή, υπομονή και προετοιμασία, μπορείτε να κάνετε την υγιεινή διατροφή μια συνήθεια που θα διαρκέσει.









Δεν υπάρχουν σχόλια