GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συμβασιοποιήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα στην Ξάνθη

Συμβασιοποιήθηκε στις 17/02/2023 το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων εκτάσεων ποταμού Κοσύνθου Ν. Ξάνθης, τμήμα από Γέφυρα Πηγαδίων ...


Συμβασιοποιήθηκε στις 17/02/2023 το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων εκτάσεων ποταμού Κοσύνθου Ν. Ξάνθης, τμήμα από Γέφυρα Πηγαδίων έως γέφυρα Πολυσίτου: χ.θ. 5.237 έως 8.256μ.». Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 36 μήνες (3 χρόνια).

Ανάδοχος αναδείχθηκε η ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. ανάμεσα σε 7 προσφορές.

Η ανάδοχος ανέλαβε το έργο με προσφορά στα 4,74 εκατ. (5,87 αξία με ΦΠΑ). Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 6,1 εκατ. (Αξία με ΦΠΑ 7,56 εκατ.)

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» . Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το συγκεκριμένο τμήμα του χειμάρρου Κοσύνθου,θα διευθετηθεί με τραπεζοειδή ανοιχτή διατομή. Το πλάτος του πυθμένα θα είναι D=50m, το ύψος της Η=6m και η κλίση των πρανών της 2:3. Επιλέχθηκε η διατομή των συγκεκριμένων μεγεθών, καθώς το αμέσως ανάντι τμήμα της κοίτης του Κοσύνθου έχει διευθετηθεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση, την οποία καλείται να ακολουθήσει η παρούσα διευθέτηση.

Συγκεκριμένα, η κοίτη του χειμάρρου διαπλατύνεται ούτως ώστε ο πυθμένας της να αποκτήσει εύρος 50 μέτρων. Η διαμόρφωση του πυθμένα θα γίνει με απλή επίχωση για να αποκτήσει ενιαία μηκοτομική κλίση 0.15%.

Τα πρανή της τραπεζοειδούς διατομής με κλίση 2:3 και συνεπώς ύψους 6 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, επενδύονται με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια (serasanetti) τριών διαφορετικών διαστάσεων.

Εξαιτίας της διαμόρφωσης του εδάφους όπως αυτό αποτυπώνεται στην υφιστάμενη κατάσταση δημιουργείται η ανάγκη κατασκευής αναχώματος στο βόρειο τμήμα της κοίτης με συμπυκνωμένη επίχωση.

Θα κατασκευαστούν ουδοί ανά 300μ.















Δεν υπάρχουν σχόλια