GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην ΠΕ Ξάνθης

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη το μεσημέρι η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε. Ξάνθης για ...


Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη το μεσημέρι η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε. Ξάνθης για τις εθνικές εκλογές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους δήμους Ξάνθης κι Αβδήρων.

Στην παρουσίαση ο γραμματέας της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ Νίκος Φρέγκογλου ανέφερε τα παρακάτω:

«Πιστεύουμε πως δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά σήμερα από την έκφραση της αμέριστης αλληλεγγύης μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όλα αυτά θυσιάζονται στον βωμό των κερδών, των μεγάλων συμφερόντων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πληρώνουν με κάθε τρόπο οι λαοί.

Αποδεικνύεται πάνω απ’ όλα ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αντίθετα τους ενώνουν τα ίδια βάσανα και προβλήματα, γι’ αυτό και πρέπει να τους ενώσει και ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Οι κομμουνιστές της Ξάνθης μέσα στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς που συμμετέχουμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκφραστεί η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στον τούρκικο και τον συριακό λαό που δοκιμάζονται.

Μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές οι εξελίξεις θέτουν το πραγματικό δίλημμα:

  • Ή θα είναι δυνατός ο λαός
  • ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος

Ας αξιοποιήσει καθένας και καθεμία την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια κι ας προβληματιστεί για την ορθότητα του συνθήματος

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι δεν εμπιστεύονται τα αστικά κόμματα, απαντάνε «κανένας» στα ερωτήματα για την «καταλληλότητα» της επομένης κυβέρνησης, αντιλαμβανόμενοι ότι μέσα στα όρια αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα οξυμένα προβλήματά τους.

Στους νέους και τις νέες, τις γυναίκες που αγανακτούν με τη βία και τη σαπίλα του συστήματος, που ζουν σε συνθήκες διαρκούς κρίσης. Παλιότερα με τα μνημόνια, μετά με την πανδημία, τώρα με την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια.

Σε όσους αμφισβητούν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Που ανησυχούν για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς της περιοχής μας όχι μόνο με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και με τις διαρκείς ασκήσεις με τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους στο Πετροχώρι.

Σε όσους βλέπουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ με αξιοπιστία, μαχητικότητα σε όλες τις συνθήκες. Σε όσους συμπορευτήκαμε στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης που βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται με το ένα ή το αλλιώτικο πρόσημο  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Εντατικοποιημένη δουλειά με τσακισμένα μεροκάματα με τα οποία δεν μπορείς να βγάλεις τον μήνα, την ίδια ώρα που βλέπεις διαρκώς να διαφημίζονται τα κέρδη, οι εξαγορές, οι «δωρεές» των επιχειρηματικών ομίλων που κερδοφορούν στην πλάτη σου από τον ιδρώτα σου, κάποιες φορές και από το αίμα σου. Και η εμπειρία με επιχειρήσεις όπως η DIANA και η ΑΛΟΥΜΥΛ αποδείχνουν ότι ανά πάσα στιγμή μπαίνει το λουκέτο όχι γιατί οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κλείνουν τα εργοστάσια αλλά γιατί το κεφάλαιο κινείται με βάση το πού θα βρει μεγαλύτερη κερδοφορία.

Στις εργατικές λαϊκές οικογένειες της μειονότητας που βλέπουν είτε να αναγκάζονται να μεταναστεύουν σε Γερμανία, Ολλανδία κ.α είτε να χωρίζονται για να βγει το μεροκάματο, με τα παιδιά να στερούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους πατεράδες τους και τις γυναίκες να φορτώνονται όλα τα βάρη. Μεροκάματο που συνήθως βγαίνει σε ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες με αποτέλεσμα να θρηνούμε συχνά νεκρούς εργάτες.

Στους παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση που ζήσανε την κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις είτε με το κόψιμο των συντάξεων των υπερήλικων είτε με την προσπάθεια να τους πάρουν τα σπίτια τα funds, όπως και χιλιάδων ακόμα με βάση τους νόμους για τους πλειστηριασμούς.

Σε όσους ανησυχούν για την πολιτική των κυβερνήσεων που εντάσσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Μια πολιτική που έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο ενισχύει τους ανταγωνισμούς  ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, τροφοδοτεί την προκλητικότητα της τούρκικης αστικής τάξης αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες.

Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα ζητήσει από τον λαό:

“Θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και την Ευρωζώνη

“«Λευκή επιταγή» για να εμπλακεί βαθύτερα η χώρας μας στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή

“«Υπομονή διαρκείας» γιατί η ακρίβεια δεν είναι παροδική

“Να κρυώνεις στο σπίτι σου, γιατί «πράσινη μετάβαση» σημαίνει πανάκριβη ενέργεια

“Τα ρέστα για να εκταμιεύονται οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Κάθε εκταμίευση έρχεται με την ψήφιση νέων αντιλαϊκών νόμων, όπως την περίοδο των μνημονίων.

Τον λαό θα στοχοποιούν κάθε φορά που διεκδικεί:

Για αυτό το λόγο έχουν ψηφίσει ήδη ένα βουνό νόμους, οδηγίες της Ε.Ε., διακρατικές συμφωνίες που εντείνουν τις παρακολουθήσεις και την καταστολή για να προστατεύουν τη δικτατορία του κεφαλαίου.

 Το δίλημμα λοιπόν είναι:

Θα εκφραστεί στην κάλπη η ανοχή σε αυτή την πολιτική ή θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός!

Ο λαός αν το αποφασίσει μπορεί να νικήσει!

Το ΚΚΕ έχει θέσεις και πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, έχει πρόταση για σύγκρουση με τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Με το πρόγραμμα του ΚΚΕ

“Καταργείται στην Υγεία η επιχειρηματική δράση που την πλήρωσε  ο λαός στην πανδημία, που την πληρώνουμε με την απαράδεκτη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

“Καταργείται η επιχειρηματική δράση στην Ενέργεια, διασφαλίζοντας έτσι και την ενεργειακή επάρκεια και την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας για τον λαό.

“Αποδεσμεύεται η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και διαμορφώνοντας τις διεθνείς σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους με όλους τους λαούς και τις χώρες τους.

Ο λαός σήμερα μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα και ποιότητα ζωής που αντιστοιχεί στον 21ο αιώνα, στις δυνατότητες της εποχής μας. Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, η αξιοποίηση του εργατικού κι επιστημονικού δυναμικού, η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορούν να απογειώσουν την ανάπτυξη της χώρας με κριτήριο τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας.

Η σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση είναι το πραγματικά νέο στον 21ο αιώνα και εξασφαλίζει τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

Υπάρχει καλό σενάριο για τον λαό και γράφεται με ΚΚΕ δυνατό

 Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει. Στους νέους μεγάλους αγώνες για να βάλουμε φρένο στα χειρότερα διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήμερα στον λαό και τα παιδιά του.

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής» για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής.

Το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, το οποίο και παρουσιάζουμε σήμερα εκφράζει τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας της Π.Ε. Ξάνθης.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνίστριες κι αγωνιστές ικανοί να μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος, το μαχητικό και ελπιδοφόρο μήνυμα του.

Να καταθέσουν τη δική τους συμβολή στη μάχη για την αλλαγή συσχετισμών παντού, για ν’ ανοίξει με την πάλη του ο λαός το δρόμο της ανατροπής, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή και πάνω απ’ όλα στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος, – και τέτοια υπάρχει μπόλικη – όπως αποδεικνύουν τα διάφορα σκάνδαλα με τους Πάτσηδες και τις Καϊλή, με τις συναλλαγές και τα παζάρια σε βάρος του λαού.

Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο Βαγγέλης Βακιρτζής, ο γνωστός Μπακέρο, 41 χρονών κουρέας. Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Κουρέων/ Κομμωτών/τριων Ξάνθης «η Καλλιτεχνική» κι  εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Η Παρασκευή Μαχαιρίδου, 45 χρονών από τη Γεωργία, κατοικεί στη Γενισέα. Δικαστική Υπάλληλος. Πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης. Εκλεγμένη στο ΔΣ του πολιτιστικού – μορφωτικού συλλόγου Γενισέας και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γενισέας.

Η Μπιργκιούλ Μαξούμ, 29 χρονών από τα Κιμμέρια. Απόφοιτος του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού κι Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ. Εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (παράρτημα ΟΓΕ).

Η Παναγιώτα Ρόιδου, 43 χρονών από το Δέκαρχο. Ιδιωτική Υπάλληλος. Είναι γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Χαράλαμπος Φωτιάδης, 72 χρονών φαρμακοποιός με το γνωστό φαρμακείο εδώ και 40 χρόνια στην Καραολή. Ο σ/φος Μπάμπης εκπροσωπεί την παλιά γενιά του Κόμματος στο ψηφοδέλτιο μας. Είχε σημαντική συμβολή στο γονεϊκό κίνημα της πόλης, πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Ένωσης Γονέων αλλά και στον αγώνα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, για την ίδρυση του ειδικού σχολείου και του ΕΕΕΕΚ στη Γενισέα. Δραστηριοποιήθηκε και στην ΦΕΞ, διατελώντας υπεύθυνος του κινηματογραφικού τμήματος. Είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης.

Επίσης παρουσιάζουμε σήμερα και τους υποψήφιους δημάρχους με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αβδήρων, την Παρασκευή Μαχαιρίδου και στον Δήμο Ξάνθης, τον νυν δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης, βιομηχανικό εργάτη, εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων στο ΔΣ του ΕΚΞ κι αντιπρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων κι Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης Κώστα Βογιατζή.»

ΤΕ ΞΑΝΘΗΣ ΚΚΕ
























Δεν υπάρχουν σχόλια