GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τεράστια σπατάλη χρημάτων μέσω… Καρναβαλιού στο Δήμο Ξάνθης!

Και ενώ οι βασικές υποδομές του Δήμου πάσχουν απο κάθε άποψη, οι πολίτες διαμαρτύρονται για την καθημερινότητα και τα άλυτα προβλήματα που σ...


Και ενώ οι βασικές υποδομές του Δήμου πάσχουν απο κάθε άποψη, οι πολίτες διαμαρτύρονται για την καθημερινότητα και τα άλυτα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν σε επίπεδο ασφάλειας, οδοποιϊας, εξυπηρέτησης των πολιτών απο τις υπηρεσίες, ύδρευσης και αποχέτευσης, συντήρησης υπαρχόντων υποδομών και άλλα πολλά, εντούτοις ο Δήμος βρίσκει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για πυροτεχνήματα, φιέστες, οικονομική στήριξη των ημετέρων, ελέω Καρναβαλιού!

Το θέμα βεβαίως, με την παρούσα δημοτική αρχή δεν είναι τωρινό.

Αλλά λόγω της τελικής ευθείας στην εκλογική μάχη του Οκτωβρίου, ο σημερινός Δήμαρχος και οι συνεργάτες του στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, έχουν επιδοθεί σε μία σειρά απευθείας αναθέσεων, σπαταλώντας χρήματα των δημοτών και των κρατικών επιχορηγήσεων, που αντί να διοχετευτούν σε έργα υποδομών και ανάπλασης, σε έργα που θα κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών, σε παρεμβάσεις που θα στηρίξουν τους φτωχούς και έχοντες ανάγκη βοηθείας, αντιθέτως δίδονται σε εκείνους που θα αναλάβουν την προεκλογική στήριξη του Δήμαρχου κου Τσέπελη και των συνεργατών του που θα είναι στα ψηφοδέλτια του Οκτωρβίου.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα απο 1,2 εκ ευρώ έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις, χρήματα που ξοδεύτηκαν για επικοινωνιακό κρεσέντο του Δημάρχου, περισσότερα απο 300.000 ευρώ σε έξοδα μετακινήσεων, δεξιώσεων, ξενοδοχείων του ιδίου και των στενών συνεργατών του, ενώ ελέγχονται δαπάνες ακόμη 150.000 ευρώ των οποίων η τύχη “αγνοείται” σε μυστικούς κωδικούς και παραπλανητικούς τίτλους δαπανών για να μην μπορούν να ελεγχθούν άμεσα απο τα ελεγκτικά όργανα της Αποκεντρωμένης και όχι μόνο.

Το προϋπάρχον πλεόνασμα του προκατόχου του κου Τσέπελη, Χ. Δημαρχόπουλου που άγγιζε το ποσό των 10.000.000 ευρώ έχει εξανεμιστεί, όπως έχουν εξανεμιστεί και όλα τα κονδύλια που έλαβε έξτρα ο Δήμος απο τα συναρμόδια υπουργεία για την περίοδο του COVID και για τις επείγουσες ανάγκες.

Επίσης ερωτηματικό δημιουργούν η διαχείριση των αυτοτελών πόρων που λαμβάνει ο Δήμος όπως επίσης και των έμμεσων φόρων που εισπράττει απο τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΞ.

Οι ισολογισμοί του Δήμου, αν και φαινομενικά περνούν απο το Ορκωτούς λογιστές, εντούτοις έχουν πολλά “κρυφά” σημεία, τα οποία ένα έμπειρο μάτι της αυτοδιοίκησης μπορεί να διακρίνει και να αποσαφηνίσει με απόλυτη ακρίβεια.

Υπάρχουν απαντήσεις;

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας απαντήσει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του για τα παρακάτω:

  • Πόσα χρήματα έχουν δαπανήσει με απευθείας αναθέσεις;
  • Γιατί επέλεξαν τις απευθείας αναθέσεις και όχι έναν τουλάχιστον πρόχειρο διαγωνισμό;
  • Ποια η λογική των απευθείας αναθέσεων όταν δεν συντρέχει λόγος του κατεπείγοντος;
  • Γιατί οι απευθείας αναθέσεις δίδονται στις ίδιες επιχειρήσεις σε συνεχή βάση;
  • Γιατί επιλέγονται επιχειρήσεις εκτός Ξάνθης; Τι θέλει να αποφύγει σε κάποιες επιλογές του ο Δήμος;
  • Σε ποιες υποδομές, έργα, παρεμβάσεις καταλήγουν τα χρήματα των δημοτών που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ και ΔΕΥΑΞ;
  • Τι έχουν γίνει τα χρήματα που έλαβε ο Δήμος Ξάνθης για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών απο το Υπουργείο Εσωτερικών, απο το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας;
  • Πόσα χρήματα έχουν δοθεί σε συλλόγους της πόλης προς οικονομική ενίσχυση και με ποια κριτήρια;

Πόσα χρήματα έχουν δοθεί σε ΜΜΕ της πόλης και με ποια κριτήρια;

Δεν θέτουμε άλλα ερωτήματα, γιατί γνωρίζουμε ότι και τα παραπάνω δεν θα τα απαντήσει ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Εμείς όμως επιμένουμε στη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει και στην σωστή διαχείριση των δημοτικών πόρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια