GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Είναι η διαδικτυακή επικοινωνία απιστία; Η απιστία έγκειται αποκλειστικά στη σωματική επαφή;

Όταν ακούει κανείς για απιστία το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι οι σεξουαλικές σχέσεις με ένα τρίτο πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, όμως, δ...


Όταν ακούει κανείς για απιστία το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι οι σεξουαλικές σχέσεις με ένα τρίτο πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι αυτή η πιο συνηθισμένη μορφή απιστίας.

Αντιθέτως αυτό που παρατηρείται όλο και πιο συχνά είναι η δημιουργία ενός συναισθηματικού δεσμού με ένα τρίτο πρόσωπο που ξεπερνά τα όρια της φιλίας και δεν περιλαμβάνει καν σωματική επαφή!

Η μορφή αυτή απιστίας είναι ευρέως διαδεδομένη, αφού το 45% των ανδρών και το 35% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν βρεθεί σε μια τέτοια συναισθηματική σχέση, σε σύγκριση με το 20% που αναφέρουν ότι έχουν σεξουαλική σχέση με τρίτο άτομο.

Ένας λόγος για τα παραπάνω είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τον στενό συναισθηματικό δεσμό με ένα τρίτο άτομο, ακόμα και όταν αυτός ξεπερνά κάποια όρια, ως απιστία.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι και δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να συνδεθούν συναισθηματικά με τον/την σύντροφό τους, γιατί ακριβώς η ρουτίνα και οι καθημερινές δουλειές που πρέπει να γίνουν απορροφούν πολλή ενέργεια και απαιτούν χρόνο, θυσιάζοντας πολλά από τη σχέση – τουλάχιστον στο συναισθηματικό κομμάτι.

Έτσι στην καθημερινότητά μας, οι συναισθηματικές ανάγκες αφήνονται στην άκρη με αποτέλεσμα να αναζητούμε να τις καλύψουμε με κάποιον άλλο τρόπο.

Μάλιστα αυτού του τύπου η απιστία είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί καθώς έχουμε πλέον τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας το smartphone και τις δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει, να μιλάμε με οποιονδήποτε, να μοιραζόμαστε μυστικά και να επικοινωνούμε μαζί του, ακόμα και όταν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με τον/την σύντροφό μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια