GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εμπορική συμφωνία ΣΕΚΕ – ΕΑΣ Νάξου για ελαιόλαδο, ελιά και χυμό ρόδι

Σε συμφωνία εμπορικής συνεργασίας προχώρησαν η ΕΑΣ Νάξου με την Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρ...


Σε συμφωνία εμπορικής συνεργασίας προχώρησαν η ΕΑΣ Νάξου με την Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην Agrenda ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, η συμφωνία αφορά στην διάθεση συσκευασμένων τροφίμων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΣΕΚΕ, όπως είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ο χυμός ρόδι και η επιτραπέζια ελιά Καλαμάτας.
Η διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων θα γίνεται στην τρέχουσα χρονική περίοδο μέσα από το συνεταιριστικό πρατήριο της ΕΑΣ Νάξου που βρίσκεται στο νησί των Κυκλάδων, ενώ θα διοχετεύονται και σε γειτονικά νησιά των Κυκλάδων όπως είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος καθώς και σε άλλα σημεία λιανικής πώλησης που βρίσκονται στη Νάξο. Eκτός από τη συμφωνία αυτή οι δύο πλευρές έχουν βρει κοινό τόπο και για την πώληση 6.000 τόνων καλαμποκιού από τη ΣΕΚΕ προς τον συνεταιρισμό της Νάξου, προκειμένου αυτές οι ποσότητες να αξιοποιηθούν ως ζωοτροφή.
  • Η θυγατρική «The Grecials» και οι κινήσεις της ΣΕΚΕ στα τρόφιμα
Να σημειωθεί ότι η ΣΕΚΕ εκτός από τον τομέα των καπνών, έχει ιδρύσει την εμπορική ονομασία «The Grecials», μέσω της οποίας συνεργάζεται με παραγωγούς για τη διάθεση και συσκευασία των προαναφερόμενων προϊόντων. Επίσης έχει εισέλθει και στο ακτινίδιο, συνεργαζόμενη με παραγωγούς και συνεταιριστές για την διάθεση ποσοτήτων από το συγκεκριμένο φρούτο. Φέτος η ΣΕΚΕ είχε παραγωγή 3.000 τόνων στο πράσινο ακτινίδιο, ενώ συνεργάζεται με την ΕΑΣ Ξάνθης στην παραγωγή ακτινιδίου. Επίσης, σε ό,τι αφορά το συσκευαστήριο της ΕΑΣ Ξάνθης, πλέον αξιοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες της ΣΕΚΕ. Στον σχεδιασμό της ΣΕΚΕ και της ΕΑΣ Καβάλας, είναι η μελλοντική σύμπραξη στον τομέα του ακτινιδίου, έχοντας θέσει ως όριο για να συμβεί αυτό τους 10.000 τόνους προϊόντος από πλευράς ΣΕΚΕ. Σε ό,τι αφορά την παραγωγή της ΕΑΣ Καβάλας στο πράσινο ακτινίδιο φέτος, έφτασε περίπου τους 5.000 τόνους φρούτου.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια