GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ομιλία της Ρόϊδου Γιώτας

Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης στην σύσκεψη των φορέων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.


Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης στην σύσκεψη των φορέων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Συνάδελφοι, -ες,

Από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης χαιρετίζουμε τη σημερινή πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου να συντονιστούμε τα σωματεία και οι φορείς της Ξάνθης για να οργανώσουμε κινητοποιήσεις διεκδικώντας λύσεις στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Η ασφυκτική κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ζήτημα που απασχολεί τους πάντες και προκύπτει από την μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα. Οι 2 γιατροί στην Παθολογική, η κλειστή ΜΕΘ εδώ κι ενάμιση χρόνο, η επερχόμενη συγχώνευση ουρολογικής και τεχνητού νεφρού, η παντελής έλλειψη ΩΡΛ και γαστρεντερολόγου, οι ελλείψεις στα πληρώματα του ΕΚΑΒ είναι κάποιες πλευρές της κατάστασης.

Είναι διαχρονική η πολιτική όλων των κυβερνήσεων να υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας για να στέλνουν πελατεία στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να ενισχύουν τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αποκαλυπτική ήταν η κατάσταση που ζήσαμε την περίοδο της πανδημίας με το δημόσιο σύστημα υγείας μίας νόσου και τα δωράκια στους επιχειρηματίες της υγείας. Έκφραση όλων των παραπάνω είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο νοσοκομείο της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Οι ήρωες υγειονομικοί ακόμα περιμένουν να ενταχτούν στα ΒΑΕ, οι ήρωες γιατροί ακόμα περιμένουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του  ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές το 2018 και το 2022 τις περικοπές στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών με το ν.4093/2012 της κυβέρνησης της ΝΔ και το ν.4472/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Και το πρόβλημα μεγαλώνει μετά το νέο νομοσχέδιο του ΕΣΥ που καταγγείλαμε ως σωματείο από την πρώτη στιγμή. Γιατί το νομοσχέδιο αυτό ήρθε να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε όποιον δεν έχει να πληρώσει. Γιατί, αντί να δώσουν μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς στους υγειονομικούς, τους λένε ή θα τα πάρετε από τους ασθενείς, ή συνεχίζουμε έτσι.

Συνάδελφοι, -ες,

Θέλουμε να παλέψουμε πλάι σας, να γίνουμε περισσότεροι απέναντί τους. Να διεκδικήσουμε την κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, τις αυξήσεις στους μισθούς, για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Προτείνουμε την πραγματοποίηση μεγάλης πανξανθιώτικης κινητοποίησης διεκδικώντας:

“Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες όλων των θέσεων που χρειάζονται.

“Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

“Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)!

“Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!















Δεν υπάρχουν σχόλια