GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κυριαλάνης: “Το Νοσοκομείο της Ξάνθης, ούτε Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί”

“Το Νοσοκομείο της Ξάνθης, ούτε Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, καθώς δεν διαθέτει ειδικότητες, για να δεχθεί και να περιθάλψει α...


“Το Νοσοκομείο της Ξάνθης, ούτε Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, καθώς δεν διαθέτει ειδικότητες, για να δεχθεί και να περιθάλψει ασθενείς λόγω μη ύπαρξης ειδικοτήτων όπως, διαβητολόγου, νευρολόγου και πνευμονολόγου. Να σημειωθεί πως ούτε παθολογική κλινική δεν διαθέτει, καθώς από τους 7 παθολόγους που θα έπρεπε να διαθέτει, μόνο 2 γιατροί στελεχώνουν την κλινική, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα, χωρίς ρεπό και άδεια, συνεχόμενα μετά από εφημερία“.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Απόστολος Κυριαλάνης, αναφέροντας πως λείπει το 40% των θέσεων, με τις οποίες θα έπρεπε να λειτουργεί, θέτοντας θέμα ασφαλούς εφημερίας και ευθύνης από πλευράς ενός καταπονημένου γιατρού.

«Το ΕΣΥ ήταν μια μεγάλη μεταρρύθμιση, αλλά δεν αναπτύχθηκε, με την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα όπως προβλεπόταν. Ούτε εξελίχθηκε, όπως θα έπρεπε, με κατ’οίκον νοσηλεία, Βοήθεια στο Σπίτι και Ημερήσια Φροντίδα, με αποτέλεσμα να λείπει ο υγειονομικός χάρτης από την χώρα μας», τόνισε ο κ. Κυριαλάνης.

πηγή: ertnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια