GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



5 αποδράσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το πρώτο τριήμερο του χρόνου πλησιάζει και είναι η αφορμή να κανονίσουμε μια αναζωογονητική απόδραση. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη πού θα π...


Το πρώτο τριήμερο του χρόνου πλησιάζει και είναι η αφορμή να κανονίσουμε μια αναζωογονητική απόδραση. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη πού θα πάτε το τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας, έχουμε να σας προτείνουμε πέντε ταιριαστούς προορισμούς.

  • Γαλαξίδι


To Γαλαξίδι αποτελεί αγαπημένος προορισμός όλη τη διάρκεια του χρόνου αφού συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα με το βουνό. Επιπλέον διαθέτει παραδοσιακό οικισμό με πέτρινα σοκάκια και ιστορικά σπίτια που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής. Μοναδική θα είναι η εμπειρία το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο του χρόνου, αφού Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι σημαίνει αλευρομουτζουρώματα. Στο έθιμο αυτό, που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, οι ντόπιοι χωρίζονται σε ομάδες και κυνηγούν ο ένας τον άλλον με αλεύρι και χρωματιστές σκόνες.

  • Καλαμάτα

Η Καλαμάτα διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το δικό της καρναβάλι και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις άλλες ελληνικές πόλεις που παραδοσιακά φιλοξενούν τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις. Άρματα, μουσικές και ξέφρενοι χοροί: το καλαματιανό καρναβάλι έχει τα τελευταία χρόνια μεγάλη απήχηση στους ντόπιους, αλλά καi στους τουρίστες που έρχονται στην πόλη για ένα ξέφρενο τριήμερο αποκριάς. Εκμεταλλευτείτε τη μεγάλη της ακτογραμμή για το πέταγμα του αετού δίπλα στη θάλασσα την επόμενη ημέρα, δεν θα είστε οι μόνοι, και φάτε σαρακοστιανά σε ένα από τα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα.

  • Πάτρα


Η Πάτρα αποτελεί κλασικό προορισμό για τις Απόκριες. Αν και η πόλη κινείται σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς πολλές βδομάδες πριν το τριήμερο, η κορύφωση των εκδηλώσεων γίνεται την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα με τη μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού και την καύση του καρνάβαλου. Μια ατμόσφαιρα άκρως εορταστική και εύθυμη που δεν ενδείκνυται όμως σε όσους επιθυμούν ένα ήρεμο τριήμερο χαλάρωσης.

  • Καλάβρυτα

Η εκδρομή σας στην Πάτρα μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με το γραφικό χωριό των Καλαβρύτων – ή και αντίστροφα. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε γαλήνιες στιγμές στη φύση και αποκριάτικες εκδηλώσεις. Τα Καλάβρυτα αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου και το τριήμερο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Το φυσικό, ορεινό περιβάλλον προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας ενώ διαθέτει πλούσια – αν και μελανή – ιστορία, με την οποία αξίζει να έρθετε σε επαφή μέσα από μια επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Μην παραλείψετε την μαγευτική βόλτα με τον Οδοντωτό, καθώς και εξορμήσεις σε κοντινά φυσικά αξιοθέατα όπως η λίμνη Δόξα.

  • Ξάνθη

Ο ποταμός Κόσυνθος χωρίζει την πόλη της Ξάνθης σε δύο μέρη: στο δυτικό που εμπερικλείει την Παλιά και την Νέα Πόλη και τον πιο αραιοκατοικημένο, ανατολικό που χαρακτηρίζεται από το όμορφο φυσικό του περιβάλλον. Το Ξανθιώτικο καρναβάλι ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και διαγράφει από τότε μια επιτυχημένη πορεία με εκδηλώσεις γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Ζείστε το ρυθμό του καρναβαλιού ενώ περπατάτε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης που στολίζονται από καλοδιατηρημένα αρχοντικά με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Ο θεσμός κλείνει με την καρναβαλική παρέλαση και το έθιμο της καύσης του ομοιώματος του Τζάρου.

πηγη : sociall.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια