GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία – Συρία: Ξεπέρασαν τους 45.000 οι νεκροί από τους σεισμούς

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί δραματ...


Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς 264.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στην Τουρκία και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Έντεκα ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, τρεις επιζώντες απεγκλωβίστηκαν χθες, Παρασκευή, από τα ερείπια κτιρίων στην Τουρκία. Ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα παραμένει στους 39.672, ενώ στην γειτονική Συρία έχουν αναφερθεί πάνω από 5.800 θάνατοι.

Χθες σε τζαμιά σε όλον τον κόσμο έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις για τους νεκρούς του σεισμού στις δύο χώρες, για πολλούς από τους οποίους δεν έχει καταστεί δυνατό να ακολουθηθεί το πλήρες τελετουργικό ταφής δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της καταστροφής.

Μολονότι πολλές διεθνείς ομάδες διασωστών έχουν φύγει από την εκτεταμένη ζώνη που έπληξε ο σεισμός, εγχώριες ομάδες συνέχιζαν σήμερα να ψάχνουν στα ισοπεδωμένα κτίρια, ελπίζοντας να βρουν κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί πέρα από κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες διασώσεις γίνονται το 24ωρο που ακολουθεί ενός σεισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια