GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου: Ετησίως προσβάλλονται 300 παιδιά στην Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου.


Η Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου.

Κάθε χρόνο σ’ όλο τον κόσμο περίπου 400.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα περίπου 300 με 350 παιδιά, κυρίως με λευχαιμία.

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο), σήμερα 15 Φεβρουαρίου και κάθε χρόνο τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου.

Στόχος της είναι να υπενθυμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι ασθενείς και η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής περίθαλψης και φροντίδας, όπως αποτυπώνεται και στο μήνυμα της φετινής εκστρατείας «Better survival is achievable»-«Η καλύτερη επιβίωση είναι εφικτή».

  • Παιδικός καρκίνος 

Στην Ελλάδα λειτουργούν επτά παιδιατρικές ογκολογικές μονάδες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα, όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία, θεραπεύονται.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) θέτει ως θέμα εθνικής προτεραιότητας για το Σύστημα Υγείας, τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Επισημαίνει την έλλειψη κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, καθώς και την αδυναμία να καλυφθούν επαρκώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν, τόσο οι μικροί ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια