GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάση εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα την Τετάρτη (22/2).


Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάση εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα την Τετάρτη (22/2).

Ειδικότερα, στάση εργασίας 08:00 με 15:00 έχει κηρύξει ο κλάδος στην Αττική και 24ωρη απεργία στις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αττική έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Μαβίλη στις 08:30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαδήλωση προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Υγείας.

Πριν τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης (22/2) θα προηγηθεί ένα διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου με τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία, για την ανάδειξη των αιτημάτων του κλάδου.

  • Τα αιτήματα

Τα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις μισθών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μονιμοποίηση συμβασιούχων, απομάκρυνση των εργολάβων, να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Η απόφαση του ΣτΕ ορίζει την επιστροφή των μισθών των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή από 14/4/2022 έως 31/12/2022. Ακόμη τίποτα».
















Δεν υπάρχουν σχόλια