GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουλάχιστον 120 μετασεισμοί στην Τουρκία – Πάνω από 2300 οι νεκροί

Στους 2.300 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Σύμφωνα με το AFAD, δημόσιο τουρκικό φορέα δι...


Στους 2.300 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Σύμφωνα με το AFAD, δημόσιο τουρκικό φορέα διαχείρισης καταστροφών, περίπου 1500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και άλλοι 800 ως τώρα στη Συρία.

Οι σεισμοί έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 8.533 τραυματίες. 2.834 κτίρια έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους για ακόμη βαρύτερο απολογισμό.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ώρες, άλλωστε συνεχώς και κάθε λίγα λεπτά ανακοινώνονται περισσότερα θύματα, καθώς οι διασώστες αναζητούν επιζώντες. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του δεύτερου σεισμού.

  • Αποστολή βοήθειας από Ελλάδα

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Έτσι, μία ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, αναχώρησε ως αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία. Την ομάδα συνόδευσε ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, 5 γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Η αποστολή αναχώρησε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μέσω Twitter, εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

  • Τουλάχιστον 120 μετασεισμοί στην Τουρκία

Τουλάχιστον 120 μετασεισμοί έχουν αναφερθεί στην Τουρκία, σύμφωνα με ενημέρωση από την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αρκετοί ειδικοί είπαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αρκετοί, ακόμη και χιλιάδες, μετασεισμοί που θα μπορούσαν να διαρκέσουν εβδομάδες, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 2.300 νεκροί και τεράστιες καταστροφές.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αναφέρει μόνο τους ισχυρότερους μετασεισμούς, ανέφερε τουλάχιστον 43 με μέγεθος 4,3 ή μεγαλύτερο. Στις καταγραφές του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου αναφέρονται αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους άνω των 5 Ρίχτερ, ενώ έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δύο άνω των 6 βαθμών.

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε ώρες αργότερα, περίπου στη 1.30 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για μετασεισμό ή νέο σεισμό.
















Δεν υπάρχουν σχόλια