GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


10 χρώματα για το παιδικό δωμάτιο και πώς επηρεάζουν τη διάθεση των παιδιών

  Είτε μια μαμά ετοιμάζει ένα παιδικό δωμάτιο, είτε ανακαινίζει το δωμάτιο του παιδιού της, είναι πιθανό να σκέφτεται τι χρώμα να το βάψει. ...

 


Είτε μια μαμά ετοιμάζει ένα παιδικό δωμάτιο, είτε ανακαινίζει το δωμάτιο του παιδιού της, είναι πιθανό να σκέφτεται τι χρώμα να το βάψει. Εξάλλου δεν είναι κάτι που κάνουμε κάθε μέρα στο σπίτι, θα μείνει για χρόνια το πιθανότερο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γεγονός πως το χρώμα επιδρά άμεσα στη διάθεση μας, άρα θα πρέπει να «αφουγκραστούμε» τη διάθεση και τη φάση στην οποία βρίσκεται το παιδί μας.

Σύμφωνα με το From House To Home, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το χρώμα του δωματίου έχει όντως ψυχολογική επίδραση σε όλους. Και πως τα χρώματα των τοίχων μας μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε από χαρούμενοι και ήρεμοι ως θυμωμένοι και απογοητευμένοι.

Ας δούμε λοιπόν 10 δημοφιλή χρώματα και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση του παιδιού μας.

  • Κόκκινο

Το κόκκινο είναι ένα από τα πιο τολμηρά χρώματα και μπορεί να αρέσει στα παιδιά που θέλουν κάτι που ξεχωρίζει. Σύμφωνα με το My Move, το κόκκινο είναι ένα από τα πιο έντονα χρώματα και μπορεί να ανεβάσει την ενέργεια. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και μπορεί να κάνει το παιδί σας λίγο πιο δυνατό από το κανονικό.

  • Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα άλλο φωτεινό και τολμηρό χρώμα. Τι προκαλεί; Ενθουσιασμό και… ενθουσιασμό. Κι ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται καλό, ίσως είναι καλύτερο για ένα δωμάτιο παιχνιδιού και όχι για το παιδικό δωμάτιο όπου θα περνά τον περισσότερο χρόνο του.

  • Κίτρινο

Το κίτρινο είναι φωτεινό, διασκεδαστικό και δυνατό, και είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτό το χρώμα μπορεί προκαλεί ευδαιμονία, και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μας θυμίζει τόσο πολύ μια ηλιόλουστη, καλοκαιρινή μέρα.

παιδικό δωμάτιο

  • Ροζ

Αν και το ροζ μπορεί να αρέσει και στα αγόρια, είναι μια δημοφιλής επιλογή για τα κορίτσια. Μην φοβηθείτε όμως να το προτείνετε και στα αγόρια. Αυτό το χρώμα συνδέεται συχνά με την αγάπη και την καλοσύνη και έχει ειπωθεί ότι ενισχύει τη δημιουργικότητα. Δημιουργεί θετική διάθεση.

  • Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα γήινο χρώμα που ηρεμεί. Μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για ένα παιδί που έχει με έξτρα ενέργεια και χρειάζεται βοήθεια για να ηρεμήσει στο τέλος της ημέρας. Το χρώμα είναι επίσης γνωστό ότι ανακουφίζει από το άγχος, οπότε μπορεί να είναι καλό για ένα παιδί που παλεύει με το άγχος ή δύσκολα συναισθήματα εκείνη την περίοδο.

  • Μπλε

Αν το πράσινο ηρεμεί μια φορά, το μπλε ηρεμεί δύο. Το μπλε αποτελεί άλλωστε μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές για όλους, όχι μόνο για τα αγόρια. Το χρώμα λέγεται ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Μια εξαιρετική επιλογή χρώματος για ένα παιδί που χρειάζεται ένα μέρος για να πάει και να ηρεμήσει.

μπλε παιδικό δωμάτιο, βάψιμο

  • Μοβ

Το μοβ είναι μια τολμηρή επιλογή ομολογουμένως. Το μοβ είναι λέγεται ότι πυροδοτεί τη δημιουργικότητα, οπότε αν έχετε ένα παιδί που ενδιαφέρεται για τις τέχνες, αυτό μπορεί να είναι το καταλληλότερο χρώμα για εκείνον ή εκείνη.

  • Λευκό

Το λευκό είναι ένα απλό χρώμα και μια πολύ καλή επιλογή για να κάνουμε τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για το δωμάτιο ενός παιδιού. Δεν έχει πραγματικά καμία επίδραση στη διάθεση, και αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα. Αφήστε που μπορεί να λερωθεί πολύ εύκολα.

  • Μαύρο; Μα μαύρο;

Εντάξει είναι προφανές πως δεν πρέπει να επιλέξουμε το μαύρο χρώμα για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο, ωστόσο μπορούμε κάλλιστα να καλύψουμε έναν τοίχο του δωματίου με μαυροπίνακα στο οποίο το παιδί θα είναι ελεύθερο να σχεδιάζει και να γράφει.

  • Γκρι

Το γκρι γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές χρώμα και είναι ιδανικό για όλους. Το γκρι ηρεμεί και είναι μια καλή επιλογή για παιδιά που θέλουν επιστρέφοντας από το σχολείο να πάνε στο δωμάτιο τους και να χαλαρώσουν από την κούραση της ημέρας.

πηγη : themamagers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια