GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καύσιμα: Η Ελλάδα στο top 10 της ακριβότερης βενζίνης σ’ όλο τον κόσμο!

Στις δέκα χώρες με την ακριβότερη βενζίνη σ’ όλο τον κόσμο βρίσκεται η Ελλάδα…


Στις δέκα χώρες με την ακριβότερη βενζίνη σ’ όλο τον κόσμο βρίσκεται η Ελλάδα…

Σε μια (αρνητική) πρωτιά όσον αφορά στα καύσιμα συγκαταλέγεται η Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στη 10η θέση μεταξύ 168 (!) χωρών με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο.

Η τιμή των καυσίμων κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου χρόνου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση και πωλείται κατά 10 περίπου λεπτά ακριβότερα.

  • Ανοδικά κινείται και η τιμή των καυσίμων κίνησης.

Η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,855 ευρώ το λίτρο, του diesel κίνησης στα 1,794 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,243.

Είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές πριν από μία εβδομάδα οι οποίες διαμορφώνονταν στα 1,838 ευρώ το λίτρο, 1,793 και 1,133 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του globalpetrolprices.com, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση μεταξύ 168 χωρών με την ακριβότερη βενζίνη.

Στη σχετική λίστα την Ελλάδα προσπερνούν χώρες όπως το Χόνγκ Κόνγκ (2,773 ευρώ το λίτρο), η Νορβηγία (2,054 ευρώ το λίτρο), το Μονακό (1,896 ευρώ το λίτρο), τη Σουηδία (1,757 ευρώ το λίτρο) ή το Λουξεμβούργο (1,507 ευρώ το λίτρο), χώρες που έχουν υψηλό κόστος ζωής, αλλά και υψηλά εισοδήματα.

  • Στον κόσμο μάλιστα η μέση τιμή της βενζίνης είναι 1,21 ευρώ ανά λίτρο.

Οι πλουσιότερες χώρες, κατά κανόνα, έχουν υψηλότερες τιμές ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι παραγωγικές χώρες που εξάγουν πετρέλαιο έχουν χαμηλότερες τιμές.

Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ των χωρών έχουν να κάνουν με τους φόρους και τις επιδοτήσεις, καθώς όλες οι χώρες έχουν πρόσβαση στις ίδιες τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια