GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


MyHealth: Έρχονται νέες εφαρμογές για διαγνωστικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας

Δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες Υγείας λανσάρει το 2023 το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες Υγείας λανσάρει το 2023 το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εφαρμογές οι οποίες από τη νέα χρονιά θα εύκολα προσβάσιμες για όλους τους πολίτες μέσω υπολογιστή και κινητού.

Σύμφωνα με τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, οι δύο υπηρεσίες αφορούν εξετάσεις και βεβαιώσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσιες και σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Πλέον, τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων θα παρέχονται ψηφιακά και θα αφορούν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις κατά κύριο λόγο, ενώ σταδιακά θα προστίθενται και επιπλέον δυνατότητες.

Παράλληλα, οι βεβαιώσεις νοσηλείας θα αφορούν σε οποιοδήποτε περιστατικό καταγράφεται εντός μιας δομής υγείας, είτε πρόκειται για εισαγωγή, είτε για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας θα είναι διαθέσιμες ψηφιακά μέσω του MyHealth, όπου ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στις δύο νέες δυνατότητες, αφού ταυτοποιηθεί με τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Όσον αφορά τη διεύρυνση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει ότι θα προσδώσουν αξία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης ασθενειών και περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή MyHealth τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2021 και αποτελεί το πρόπλασμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.















 

Δεν υπάρχουν σχόλια