GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ με 7 μονάδες στην πρόθεση ψήφου

  Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 7 ποσοστιαίες μονάδες δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε από...

 


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 7 ποσοστιαίες μονάδες δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε απόψε (19/1) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 11-17 Ιανουαρίου και έχει συμπεριλάβει τα θέματα της επικαιρότητας, όπως την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,7% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα χάνει 0,4 μονάδες από τον Δεκέμβριο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει 0,6 μονάδες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 9,7%, αυξημένο κατά 0,8 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7% (από 4,8%) και Ελληνική Λύση με 3,5% (3,9% τον Δεκέμβριο).

Με βάση τη δημοσκόπηση, εκτός Βουλής φαίνεται να μένει το ΜέΡΑ 25 με 2,8%, ενώ οι «Ελληνες – Εθνικό Κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη λαμβάνουν ποσοστό 2,7%. Την ίδια ώρα, η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 10,7%.


  • Τι δείχνει η εκτίμηση ψήφου

Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 36,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, δηλαδή η διαφορά είναι 6,9 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 12,4%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και ΜέΡΑ 25 και Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 3,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια