GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παπαθανάσης: Το market pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών

O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για το market pass, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οπο...


O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για το market pass, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί το επίδομα.

Αρχικά τόνισε ότι οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την πίστωση του ποσού που τους αναλογεί απευθείας στην τράπεζα, όμως εάν το κάνουν θα λάβουν μόνο το 80%.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι εφόσον επιλεχθεί η άυλη κάρτα στο κινητό, το ποσό είναι στο 100% και όχι μειωμένο, όμως εξαργυρώνεται σε POS συγκεκριμένων καταστημάτων με συγκεκριμένους κωδικούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο ο δικαιούχος δεν θα μπορεί να ξοδέψει αυτά τα χρήματα κάπου αλλού.

Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν θα ζητείται αποδεικτικό αγορών για να πάρει ο δικαιούχος τα χρήματα.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά, αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια».



Δεν υπάρχουν σχόλια