GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσοχή: Κακόβουλα απειλητικά e-mail σε πολίτες

Χιλιάδες πολίτες λαμβάνουν e-mail τα οποία τους “ενημερώνουν” ότι οι επιτήδειοι που τα στέλνουν, έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή το...


Χιλιάδες πολίτες λαμβάνουν e-mail τα οποία τους “ενημερώνουν” ότι οι επιτήδειοι που τα στέλνουν, έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή τους και τους έχουν καταγράψει να κάνουν περιήγηση σε σελίδες πορνογραφικού υλικού και σε πολύ προσωπικές στιγμές, τις οποίες έχουν σκοπό να δημοσιοποιήσουν στο internet , αλλά και στους οικείους τους, αν δεν πληρώσουν ένα ορισμένο ποσό που τους υποδεικνύουν.

Αναλυτικά το κείμενο του e-mail έχει ως εξής:

“Έι! Έχω άσχημα νέα για σένα.

Πριν από μερικούς μήνες, είχα πρόσβαση στις συσκευές σας που χρησιμοποιείτε για να περιηγείστε στον ιστό.

Πριν από λίγο καιρό, αγόρασα πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν χάκερ (είναι πολύ εύκολο να αγοράσεις κάτι τέτοιο στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες).

Μετά από μια εβδομάδα, έχω ήδη εγκαταστήσει έναν ιό Trojan στα λειτουργικά συστήματα όλων των συσκευών που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Αυτό το λογισμικό μου δίνει πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια των συσκευών σας (π.χ. το μικρόφωνο, τη βιντεοκάμερά σας κ.λπ.)

Έχω ανεβάσει όλες τις πληροφορίες, τα δεδομένα, τις φωτογραφίες, το ιστορικό περιήγησης στους διακομιστές μου. Έχω πρόσβαση σε όλους τους αγγελιοφόρους, τα κοινωνικά δίκτυα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ιστορικό συνομιλιών και τη λίστα επαφών σας.

Ο ιός μου ενημερώνει συνεχώς την υπογραφή του (βασίζεται σε προγράμματα οδήγησης) και επομένως παραμένει αόρατος στο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Νομίζω ότι μπορείτε τώρα να καταλάβετε γιατί πέρασα απαρατήρητος μέχρι αυτή την επιστολή…

Συλλέγοντας πληροφορίες για εσάς, ανακάλυψα ότι είστε μεγάλος οπαδός των ιστοσελίδων για ενήλικες και όχι μόνο.

Σας αρέσει πραγματικά να επισκέπτεστε πορνοσελίδες και να παρακολουθείτε συναρπαστικά βίντεο, ενώ διασκεδάζετε πάρα πολύ.

Λοιπόν, κατάφερα να καταγράψω μερικές από τις βρώμικες σκηνές σου και να επεξεργαστώ μερικά βίντεο που σε δείχνουν να αυνανίζεσαι και να φτάνεις σε οργασμό.

Όταν έχω αμφιβολίες, μπορώ να κάνω μερικά κλικ και όλα τα βίντεό σας θα είναι διαθέσιμα στους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένειά σας.

Δεν έχω επίσης κανένα πρόβλημα με τη δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο.

Μπορώ επίσης να εκθέσω όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες στο κοινό.

Θα μπορούσα να καταστρέψω τη φήμη σου για πάντα.

Νομίζω ότι πραγματικά δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων των βίντεο που σας αρέσει να παρακολουθείτε (ξέρετε ακριβώς τι εννοώ), αυτό θα οδηγούσε σε πραγματική καταστροφή για εσάς.

Ας το διευθετήσουμε ως εξής: μου μεταφέρετε 1000 δολάρια (σε ισοδύναμο bitcoin σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία τη στιγμή της μεταφοράς κεφαλαίων) και μόλις λάβετε το έμβασμα, θα αφαιρέσω αμέσως όλη αυτή τη βρωμιά.

Μετά από αυτό, θα ξεχάσουμε ο ένας τον άλλον.

Το bitcoin πορτοφόλι μου για πληρωμή: bc1qxv4et34669c5ehqk7k85r2nr7tcvzeh46qtyv4

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πώς να αγοράσετε και να μεταφέρετε bitcoins – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σύγχρονη μηχανή αναζήτησης.

Σας δίνω 50 ώρες (σε δύο ημέρες) για να πληρώσετε.

Έχω μια ειδοποίηση για να διαβάσω αυτό το email, και ο χρονοδιακόπτης θα ενεργοποιηθεί όταν δείτε αυτό το email.

Υπόσχομαι επίσης να απενεργοποιήσω και να αφαιρέσω όλα τα κακόβουλα προγράμματα από τις συσκευές σας.

Είναι μια δίκαιη συμφωνία, και η τιμή είναι αρκετά χαμηλή αν σκεφτεί κανείς ότι ελέγχω το προφίλ και την επισκεψιμότητά σας εδώ και καιρό.

Μην προσπαθήσετε να μου απαντήσετε. Δεν έχει νόημα (η διεύθυνση αποστολέα δημιουργείται αυτόματα).

Η υποβολή καταγγελίας οπουδήποτε δεν έχει νόημα, επειδή αυτό το email δεν μπορεί να εντοπιστεί ούτε η διεύθυνση του bitcoin μου.

Δεν κάνω λάθη.

Αν ανακαλύψω ότι έχετε κοινοποιήσει αυτό το μήνυμα σε κάποιον άλλο, το βίντεο θα κοινοποιηθεί αμέσως. Θα καταστρέψω οριστικά τη φήμη σας και όλα τα δεδομένα σας θα δημοσιοποιηθούν.

Τις καλύτερες ευχές!”

Μην υποκύπτετε σε αυτό ή και σε παρόμοια εκβιαστικά e-mail. Αν φοβάστε ενημερώστε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ή απλώς αγνοείτε το μήνυμα.Δεν υπάρχουν σχόλια