GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: «Ο Ερντογάν επιβάλει λογοκρισία και φυλακίσεις σε πολιτικούς αντιπάλους ενόψει εκλογών»

Κόλαφος η έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.


Κόλαφος η έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Όπως μεταφέρει σε έκθεσή του ο Ερντογάν «επιβάλει λογοκρισία και φυλακίσεις σε πολιτικούς αντιπάλους ενόψει εκλογών»!

Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) μετέφερε σήμερα (12/1) πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστειλε πιο επιθετικά τους διαφωνούντες και τους πολιτικούς αντιπάλους της ενόψει των τουρκικών εκλογών, επιβάλοντας λογοκρισία και φυλακίσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τη λογοκρισία στο internet και νόμους περί παραπληροφόρησης για να φιμώσουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, την αντιπολίτευση και διαφωνούντες.

Ο Χιού Ουίλιαμσον, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία αναφέρει στην έκθεση:

«Η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει άκρως καταχρηστικούς ελιγμούς εναντίον της πολιτικής αντιπολίτευσης, έχει επιβάλει καθολικές απαγορεύσεις στις δημόσιες διαμαρτυρίες και έχει φυλακίσει και καταδικάσει υπερασπιστές ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεωρούμενους επικριτές μέσω δικαστηρίων που ενεργούν βάσει πολιτικών εντολών».

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Παγκόσμια Έκθεσή του αναφέρει πως «όταν συντασσόταν η έκθεση αυτή, τουλάχιστον 65 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία ήταν προφυλακισμένοι ή εξέτιαν ποινές φυλάκισης για αδικήματα τρομοκρατίας εξαιτίας της δημοσιογραφικής δουλειάς τους ή της σχέσης τους με μέσα ενημέρωσης.

Το Τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) επέβαλλε τακτικά αυθαίρετα πρόστιμα και προσωρινές αναστολές της λειτουργίας των λίγων τηλεοπτικών σταθμών που επικρίνουν την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια