GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ “χτυπά” ανελέητα τον Υπουργό Αμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;

Σε καθημερινή σχεδόν βάση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ – εξαπολύει τόσο δια στόματος των εκπροσώπων τύπου όσο και απ...


Σε καθημερινή σχεδόν βάση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ – εξαπολύει τόσο δια στόματος των εκπροσώπων τύπου όσο και απο τα φιλικά προς αυτό μέσα ενημέρωσης, επίθεση στον Υπουργό ΕΘνικής Αμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμμένοντας στο θέμα των παρακολουθήσεων απο την ΕΥΠ.

Γιατί άραγε επενδύει τόσα στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και σε τι ελπίζει;

  • Οι σημερινές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις «για την υπόθεση της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου», ζητά με ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, απευθυνόμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.  

Στην ανακοίνωσή της η κ. Τσαπανίδου αναφέρει: «Με την απάντηση του ο κ. Φλώρος τελικά δεν διέψευσε την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ. Το μόνο που μας είπε είναι ότι οι αποκαλύψεις δε θα αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του με αυτούς που τον παρακολουθούσαν. Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα- αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού». 

Ακολούθως, απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό ρωτώντας: «Όμως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά. Ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες: Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του; Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα; Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών; Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον μια αντίδραση, από τον “σαχλαμάρα” όπως τον αποκαλεί -σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιευμάτων -ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο».

ΓΕΕΘΑ: Υποκινούμενη η υπονόμευση ηθικού κύρους και ακεραιότητας του Φλώρου

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα», τονίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ. Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

  • Γιατί η επίθεση;

Σε τι αποσκοπεί λοιπόν αυτή η επίθεση στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας;

Αν το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί να πλήττεται ένας σημαντικός παράγοντας όπως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων;

Αν το πρόβλημα είναι οι κυβερνητικοί χειρισμοί απο τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, γιατί να είναι στο στόχαστρο άμεσα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, όταν η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκίας και όχι μόνο σε αμυντικό επίπεδο;

Ποια είναι τα όρια της αντιπολιτευτικής και προεκλογικής τακτικής που πρέπει να τηρεί ένα κόμμα;

Και αν όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάση και πρέπει να ελεγχθούν, γιατί δεν παραμένουν εντός των πυλών και τειχών της Βουλής όπου και τα θεσμικά όργανα ελέγχου και πρέπει το θέμα να διασύρει τη χώρα διεθνώς;

Τι υπερέχει τελικά το εθνικό συμφέρον ή το μικροπολιτικό και ψηφοθηρικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια