GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε τραγική κατάσταση οι υποδομές στην Ξάνθη: μία πλημμύρα έβγαλε τη δημοτική… γύμνια!

Σε κατάσταση απαρχαιωμένη τα περισσότερα δίκτυα ομβρίων υδάτων, χωρίς καμία συντήρηση και πρόβλεψη σύμφωνα με την ευθύνη που έχουν οι αρμόδι...


Σε κατάσταση απαρχαιωμένη τα περισσότερα δίκτυα ομβρίων υδάτων, χωρίς καμία συντήρηση και πρόβλεψη σύμφωνα με την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια, υπόγεια, αυτοκίνητα και να κινδυνεύει η ζωή ανθρώπων. Ολα αυτά στην Ξάνθη του 2023, που ακόμα επιβιώνει απο τα μεγάλα έργα αποχέτευσης της δεκαετίας του 1980 και 1990 απο τις τότε δημοτικές αρχές του τόπου.
‘Έκτοτε, παρα ελάχιστες συντηρήσεις, καμία μέριμνα για μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα μέσα στην πόλη και τους περιφερειακούς οικισμούς, όταν είναι σε γνώση των εκάστοτε υπευθύνων εκλεγμένων και μη στο Δήμο Ξάνθη, ότι την όλη διασχίζει ένας επικίνδυνος χείμαρρος που ονομάζεται “ΚΟΣΥΝΘΟΣ”, ο οποίος έχει δώσει ανα δεκαετίες καταστροφικά πλημμυρικά αποτελέσματα, όταν το 1996 η πόλη θρήνησε νεκρούς όπως και όλος ο νομός!

Ολα αυτά, για τη δημοτική αρχή των πυροτεχνημάτων και των δημοσίων εκδηλώσεων “άρτου και θεάματος”, για τη δημοτική αρχή των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αναθέσεων σε ημετέρους, στη δημοτική αρχή ενός δημάρχου που τελικά έχει άγνοια κινδύνου!

Χθες οι κάτοικοι της Ξάνθης, έζησαν δύσκολες ώρες, ενώ σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τις βραδινές ώρες, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και καιρικά φαινόμενα.

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος Ξάνθης, η ΔΕΥΑΞ και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν εκδώσει καμία ανακοίνωση.

 

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ η ελληνική αστυνομία έκανε τα μέγιστα στην προσπάθεια ρύθμισης της κυκλοφορίας και απεγκλωβισμού σε συνεργασία με την Π.Υ. επιβατών ΙΧ.

Αξίζει να σημειωθεί, για να είμαστε δημοσιογραφικά απόλυτα αντικειμενικοί, ότι ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων, σε παράλληλη οριογραμμή με τον Κόσυνθο έχουν οι όμοροι δήμοι Μύκης και Αβδήρων, όπως επίσης και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης υπο τον κ. Κουρτίδη και των αρμοδίων Υπηρεσιών.














Δεν υπάρχουν σχόλια