GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο γάμος αυξάνει το σωματικό βάρος… Δεδομένα που εκπλήσσουν

Λένε ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι του. Ως φαίνεται, όμως, για τους παντρεμένους άντρες αυτός είναι… μονόδρο...


Λένε ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι του. Ως φαίνεται, όμως, για τους παντρεμένους άντρες αυτός είναι… μονόδρομος, με συνέπεια στο τέλος να παχαίνουν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης επιστημόνων του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Ληντς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι διατροφικές συνήθειες των ανδρών αλλάζουν άρδην όταν παντρεύονται – το ίδιο και τα κιλά τους. Έτσι, τρώνε περισσότερα κέικ, μπισκότα, σοκολάτες και γλυκά απ’ όσα όταν ήταν ανύπαντροι, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες τους είναι εκείνες που τους παρασύρουν στον κόσμο της ζάχαρης. Επιπλέον, πίνουν και «σημαντικά περισσότερο» κρασί, λένε στην εφημερίδα «Sunday Times» οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Υγείας & Ευεξίας του πανεπιστημίου.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πού ακριβώς οφείλονται αυτές οι αλλαγές, αλλά η μελέτη τους παρείχε μερικές ενδείξεις. Μία είναι ότι ο γάμος κάνει τους άντρες να νιώθουν πιο χαλαροί και έτσι να αμελούν την εμφάνισή τους, ενώ μία άλλη είναι πως όταν οι άντρες παντρευτούν μία γυναίκα που ξέρει να μαγειρεύει καλά, καταλήγουν να τρώνε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι όταν ήταν «μπακούρια». Ωστόσο η μελέτη έδειξε πως μερικές γυναίκες επίτηδες ταΐζουν πολύ τους άντρες τους, για να τους παχύνουν και να μην τους χάσουν! Πάντως η μελέτη είχε και κάποια καλά νέα για την ανδρική διατροφή, καθώς έδειξε ακόμα πως οι άντρες καταναλώνουν μετά τον γάμο περισσότερα φρούτα, ψωμί ολικής αλέσεως και γιαούρτι.

Η μελέτη αναγνώρισε επίσης σαφείς διαφορές στις διατροφικές συνήθειες των ανδρών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, με εκείνους που ζουν σε εύπορα νοικοκυριά να τρώνε περισσότερα φρούτα, σαλάτες και ωμά λαχανικά απ’ ό,τι οι φτωχότεροι. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι είχαν πιο υγιεινή διατροφή σε σύγκριση με τους ανέργους. Πάντως, η αύξηση του σωματικού βάρους μετά τον γάμο δεν αποτελεί «ανδρικό προνόμιο».

Πρόσφατη μελέτη στην Αυστραλία έδειξε πως οι γυναίκες βλέπουν τη ζυγαριά να ανεβαίνει κατά 2 κιλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τον γάμο τους, ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει πως το σωματικό τους βάρος εξακολουθεί να αυξάνεται στην πορεία του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια