GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΑΣΜΟΥ (ΤΟ ΤΕΛΟΣ)

Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ έχοντας ήδη αναφερθεί τρεις φορές δημόσια στα τεκταινόμενα στον Δήμο Ιάσμου, παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν αυτές τις...


Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ έχοντας ήδη αναφερθεί τρεις φορές δημόσια στα τεκταινόμενα στον Δήμο Ιάσμου, παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, καθώς είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος Ιάσμου βρίσκεται πλέον σε αποδρομή.

Οι έως τώρα παρεμβάσεις της Παράταξης έγιναν με υπευθυνότητα, με στοιχεία, χωρίς ακρότητες και λεονταρισμούς, θέτοντας καίρια ερωτήματα και καλώντας τους αρμόδιους παράγοντες να επιληφθούν άμεσα και έγκαιρα, ώστε η κατάσταση να μην εκτραπεί φτάνοντας στο μη περαιτέρω. Οι δε δημόσιες παρεμβάσεις μας είχαν κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας & Θράκης, την ΚΕΔΕ και όπου αλλού θεωρήθηκε κατάλληλο.

Θα ήταν όμως χρήσιμο αυτές τις -δύσκολες για τους συναδέλφους μας στον Ίασμο- στιγμές να κάνουμε μια αναδρομή στα όσα έχουν διαδραματιστεί έως και την ώρα που συντάσσεται το κείμενο αυτό -καθώς δεν είμαστε σίγουροι ότι στο μεταξύ ο Δήμαρχος δεν θα προβεί σε κάποια νέα απόλυση, ή νέα επίθεση, ή νέο παραλήρημα ή δεν ξέρουμε σε τι άλλο.

Παραθέτουμε λοιπόν, τα πλέον χαρακτηριστικά και σημαντικά -κατά την κρίση μας- γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες:

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ιάσμου προβαίνει στην περίφημη δήλωση του, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων υπαλλήλων στο δήμο Ιάσμου εργαζόταν …… αδιαφορώντας για τις ανάγκες του δημότη ή σε κάθε περίπτωση σκόπιμα απέφευγαν να εργαστούν αποτελεσματικά».

Σε αυτή τη δήλωση ζητά τις παραιτήσεις όλων των Γενικών Διευθυντών (δεν έχει ο Δήμος Ιάσμου Γενικούς Δ/ντες…), Προϊσταμένων Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών.

Τέλος, καταλήγει με την εξής ρήση:

«Ο Δήμος Ιάσμου άλλαξε. Η περίοδος της αιχμαλωσίας στον δημόσιο υπάλληλο τελείωσε, διοικεί η λαϊκή βούληση».

Επί της ουσίας είναι η προαναγγελία της κλιμάκωσης εκ μέρους του, αντιγράφοντας τακτικές ενός εκ των «μεγάλων ηγετών των Βαλκανίων» όπως λέει και ο ίδιος κατά καιρούς. Η δε αναφορά του στη λαϊκή βούληση η οποία διοικεί, υπέκρυπτε όσα ακριβώς συμβαίνουν από τότε έως και σήμερα και την αντίληψή για μονοπρόσωπη και απόλυτη άσκηση εξουσίας κατά βούληση και όχι κατά νόμο. Η ΔΑΚΕ είχε προειδοποιήσει δημόσια για αυτό από τις 3 Οκτωβρίου.

Δυστυχώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν δεκτές με κρυφά χαμόγελα από μερίδα αιρετών και διαφόρων άλλων, ενεργοποιώντας αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού. Ελπίζουμε εκείνα τα κρυφά χαμόγελα, τώρα να έχουν γίνει ένα καλό μάθημα σε όλους αυτούς, αλλά και σε όσους εδώ και μήνες αδιαφορούν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον Ίασμο.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 κατά παράβαση του ΟΕΥ του Δήμου μετακίνησε Κεντρικές Υπηρεσίες από την έδρα του Δήμου σε έδρες τοπικών κοινοτήτων, μια απόφαση που ήδη κατέπεσε.

Στις 1 Οκτωβρίου 2022 εξαπολύει διαδικτυακά επίθεση εναντίον δύο ατόμων, του «Χριστόδουλου και του μαθητευόμενού του» -αγνώστων λοιπών στοιχείων- πρώην και νυν υπαλλήλου όπως αναφέρει, κατηγορώντας τους για καταπίεση της μειονότητας και βασανισμό των συναδέλφων τους (!!!).

Στις 3 Οκτωβρίου 2022, εξαγγέλλει διενέργεια ΕΔΕ κατά πλήθους εργαζομένων σε μια απόπειρα εργασιακού «πογκρόμ» κατά παντός μη αρεστού.

Στις 5 Οκτωβρίου 2022 αναρτά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το εξής:

«ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ

ΑΠΕΤΥΧΑΝ. ΟΡΘΙΑ Η ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ»

Μια δήλωση σε άμεση συνάφεια με εκείνη που είχε κάνει στις 26 Σεπτεμβρίου, δείχνοντας την αντίληψή του και τις εμμονές του, η οποία επίσης πέρασε απαρατήρητη από την Πολιτεία.

Στις 10 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων με παρουσία αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Λίγες μέρες μετά καλεί σε απολογία τους εργαζομένους που συμμετείχαν στη γενική Συνέλευση σε μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια!

Στις 29 Οκτωβρίου 2022 αναρτά στο Facebook ότι:

«γιορτάζει την 29η Οκτωβρίου, Ημέρα της Δημοκρατίας της Τουρκίας» και «μνημονεύει τον βετεράνο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συναδέλφους του με έλεος και σεβασμό».

Ταυτόχρονα έχει προσθέσει με «ετικέτα» στην ανάρτηση τον Δήμαρχο Ραιδεστού, του οποίου το προφίλ στο Facebook έχει ενδιαφέρον καθώς κατακλύζεται από φωτογραφίες του σφαγέα του Ελληνισμού…

Στις 25 Νοεμβρίου 2022, επιβάλει πρόστιμα στέρησης -έως και 3 μηνών(!!!)- αποδοχών στους υπαλλήλους που συμμετείχαν στη γενική Συνέλευση του Σωματείου τους στις 10 Οκτωβρίου.

Στις 28 Νοεμβρίου 2022:

 εξαγγέλλει διοικητική, οικονομική και διαχειριστική έρευνα στο Κέντρο Δημιουργικής

Απασχόλησης από την ίδρυση του έως και σήμερα και ιδίως για τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες δύο ατόμων.

 προχωρά στη καταγγελία σύμβασης εργαζομένου του Δήμου Ιάσμου «λόγω χουντικών και ακροδεξιών (Χ.Α.) φρονημάτων του», ενώ του προσάπτει ότι ανήκει στο στενό πολιτικό περιβάλλον του Βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,

 επιβάλλει το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων σε άλλο εργαζόμενο, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και

 επιβάλλει το μέτρο της δυνητικής θέσης σε αργία αναστολής άσκησης καθηκόντων, σε

Προϊστάμενο Διεύθυνσης της υπηρεσίας, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

Η 28η Νοεμβρίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, όπως φαίνεται από την ροή των εξελίξεων. Είναι η ημέρα που κάνει για πρώτη φορά πράξη τις έως τότε απειλές του προς τους εργαζόμενους για «απολύσεις και πόνο». Ενδιαφέρον δε, παρουσιάζει το γεγονός ότι όλα τα ανακοινώνει αρχικά στη σελίδα του ίδιου ή του Δήμου στο Facebook και ύστερα συντάσσονται οι αντίστοιχες πράξεις υπηρεσιακά. Κάποιες βέβαια ακόμη αγνοούνται στη Διαύγεια.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2022 οι πρώην Δήμαρχοι Ιάσμου, Αμούτζας (2006-2010) και Καδή (2010-2019) δέχονται διαδικτυακή επίθεση από τον Δήμαρχο, ο οποίος σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook τους κατηγορεί ότι «κατακλέψανε τον Δήμο»… Την ίδια μέρα -και πάλι μέσω Facebook- εξαπολύει λεκτική επίθεση εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Σπορίκη.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2022: Ο Δήμαρχος Ιάσμου θέτει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, τρεις (3) υπαλλήλους της υπηρεσίας κατηγορώντας τους ανάμεσα σε άλλα και για «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Π.Κ».

Στις 11 Δεκεμβρίου 2022: Ο Δήμαρχος Ιάσμου σαν να μην τρέχει τίποτα, προτείνει την από κοινού διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία…

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος:

 θέτει σε αναστολή δύο (2) Προϊσταμένους Τμημάτων, για λόγους επιτακτικού δημοσίου

συμφέροντος, χωρίς λοιπές λεπτομέρειες όμως.

 επιβάλλει αναστολή καθηκόντων σε Προϊσταμένη Διεύθυνσης του Δήμου, για λόγους

επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος…παραπέμποντας τη στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Σε αυτή την περίπτωση είναι αναλυτικότατος ως προς το επιτακτικό του δημοσίου συμφέροντος: «η Διευθύντρια δεν εκτέλεσε εντολές συνεργατών του Δημάρχου που της ζητούσαν από τις 12:24 της ίδιας ημέρας, να εγκαλέσει έναν πολίτη (!!!)» για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ενός άλλου πολίτη…

Ως όφειλε η Διευθύντρια τήρησε την ενδεδειγμένη στάση και δεν δέχθηκε «εντολές»

προερχόμενες από μη υπηρεσιακούς παράγοντες. Σύμφωνα όμως με τον Δήμαρχο αυτό είναι αιτία απόλυσης, ενώ ταυτόχρονα είχε υποπέσει και στο «αμάρτημα» να μην απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση του, αν και είχε λέει ενημερωθεί σε «εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας». Οπότε προφανώς «για να μάθει» μπήκε σε αναστολή. Θα είναι κάποιο νέο άρθρο του Κώδικα Υπαλλήλων, η επικοινωνία με «εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας».

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022: Σε ανάρτησή του στο Facebook εκθέτει φωτογραφίες πολιτών και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, προσάπτοντάς τους την κατηγορία ότι είναι Χρυσαυγίτες(!!!), ενώ αναφέρει ότι: «πολιτικός τους πατέρας και κεφαλή του ΚΑΚΟΥ στη Θράκη είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης»!!!

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022, ανεβαίνει δημοσίευση πολίτη στο Facebook που αναφέρει ότι: «Απειλήθηκα πως αν δεν διαγράψω την τελευταία μου δημοσίευση θα είμαι ο λόγος για αρκετά άτομα που θα απολυθούν από τον Δήμο Ιάσμου και θα μείνουν χωρίς δουλειά! Ρωτώ τους κατοίκους του Δήμου Ιάσμου το αντίτιμο στα λεγόμενα μου(;)*είναι να απολυθούν υπάλληλοι του δήμου ή να λυθούν τα προβλήματα που μαστιγώνουν τον Δήμο!;»

Στις 16 Δεκεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Ιάσμου θέτει σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων και παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για οριστική απόλυση, για το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δύο (2) υπαλλήλους, για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Ταυτόχρονα διατάσσει τη σφράγιση του Ταμείου έως την 19/12/2022 και την υπηρεσιακή φύλαξη της, «από τις δύο αρχαιότερες και έμπιστες της υπηρεσίας» υπαλλήλους….

Όπως μας πληροφόρησε μεταγενέστερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, οι επιτακτικοί λόγοι

συμπυκνώνονται στο ότι -σύμφωνα με τον ίδιο- οι υπάλληλοι βγήκαν από το γραφείο τους και είχαν και σκοπό «να έπαιρναν τους υπολογιστές του Δήμου στο σπίτι»…Ποιος ξέρει, ίσως να ήθελαν να πάρουν και τους γκισέδες ή τις πόρτες…

Την ίδια ημέρα ανακαλεί όλες τις άδειες, όλων των υπαλλήλων, όλων των δημοτικών ενοτήτων και όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου.

Οι ενέργειες του Δημάρχου στις 13 Δεκεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου είναι ενδεικτικές του χάους που επικρατεί στο μυαλό του: ο αριθμός απόφασης με την οποία θέτει σε αναστολή τη Διευθύντρια στις 13 Δεκεμβρίου είναι ίδιος με τον αριθμό απόφασης με την οποία θέτει σε αναστολή τους δύο υπαλλήλους στις 16 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την Απόφαση Δημάρχου υπ’ αριθμ. 1328, η οποία έχει εκδοθεί δύο φορές για δύο διαφορετικά θέματα και σε διαφορετικές ημερομηνίες(!!!).

Στις 17 Δεκεμβρίου 2022: Εκλέγει “κατά πλάσμα δικαίου” Πρόεδρο Δημοτικό Συμβουλίου… πράξη που επικυρώνεται όπως αναφέρει, από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2022: Ο Δήμαρχος Ιάσμου «για αναγκαίους, εξαιρετικούς και επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, διατάσσει τη σφράγιση του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας (κεντρικό κτίριο του Δήμου Ιάσμου) έως και την 13/01/2023 και ώρα 15.00» Διατάσσει ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, την εκτέλεση πληρωμής μισθοδοσιών και μόνο, υπό την επίβλεψη των «δύο

έμπιστων της υπηρεσίας» υπαλλήλων…

Την ίδια ημέρα βγάζει νέο διάγγελμα όπου αναφέρει (εκ νέου) ότι: «η απόπειρα δημοκρατικού πραξικοπήματος απέτυχε, η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο».

Το -εν είδει τηλεοπτικού διαγγέλματος- νέο παραλήρημα, μπορεί κανείς να το απολαύσει σε βίντεο μικρής διάρκειας στην σελίδα του Δήμου Ιάσμου στο facebook.

Η επανάληψη δε της παραπάνω φράσης δείχνει βαθιά εμμονή και αίσθημα καταδίωξης ή άλλα σύνδρομα. Ακόμη περιμένουμε να μας πει ποιος αποπειράθηκε να κάνει «δημοκρατικό πραξικόπημα» πως απέτυχε και πως η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο. Επίσης θα του πούμε ακόμη μια φορά πως δεν τον λένε Ρετζέπ Ταγίπ…

Στις 23 Δεκεμβρίου 2022:

 ο Δήμαρχος Ιάσμου διακόπτει τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας)

υπαλλήλου, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο. Ο λόγος αυτός σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι οι «ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

 εκδίδεται η υπ’αριθμ. 1358 Απόφαση Δημάρχου, με την οποία εγκρίνεται η μετακίνηση του ίδιου για δέκα ημέρες στην Αθήνα, για λόγους «εθνικής ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος καθ΄ υπέρβαση του νόμιμου ποσού». Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2022: Κατηγορεί δεκατέσσερις (14) ανθρώπους, τους οποίους και κατονομάζει έναν προς έναν, για βαριά κακουργήματα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «επισήμως, ειλικρινώς και εντίμως»*, πρόκειται «πιθανότατα για εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση». Ανάμεσα στους 14, βρίσκονται οι εν ενεργεία Βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου, αλλά και υπάλληλοι του Δήμου Ιάσμου.

* Πρόκειται για μια αγαπημένη του έκφραση, την οποία τη χρησιμοποιεί κατά κόρον, ιδιαίτερα στα «διαγγέλματα» που βγάζει στους εργαζόμενους μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με τα «Θεός μαζί σου» και «όλα καλά θα πάνε». Συνήθως όταν τις χρησιμοποιεί, αργά ή γρήγορα κάποιος απολύεται, διαγράφεται από την παράταξή του ή τίθεται σε αργία, αναστολή κτλ…

Στις 27 Δεκεμβρίου 2022: Αποφασίζει & διακόπτει τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) υπαλλήλου, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο. Ποιος είναι ο λόγος; Οι «ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο Δήμαρχος όμως δεν σταματά εκεί: κατηγορεί την συγκεκριμένη υπάλληλο**, η οποία μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν τοποθετημένη στο ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου (ως Νοσηλεύτρια!!!) ότι «αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ». Στη συνέχεια αναφέρει ότι: «ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ. Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο

σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ».

** Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη υπάλληλος συνδέεται συγγενικά, με επαγγελματία της περιοχής ο οποίος αρνήθηκε να κάνει νέα προμήθεια πετρελαίου στην Υπηρεσία, χωρίς να πληρωθεί πρώτα όσα του χρωστούσε ήδη ο Δήμος. Μάλλον θα πρόκειται για εξαιρετική σύμπτωση.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2022: Ο Δήμαρχος Ιάσμου ανακαλεί όλους τους Αντιδημάρχους του δήμου Ιάσμου!!!

Ταυτόχρονα όμως «καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ιάσμου στις 03:00 τα ξημερώματα νιώθει την ανάγκη μέσω Facebook, να:

 διακόψει άμεσα τις συμβάσεις εργασίας (Προγράμματα Ο.Α.Ε.Δ.) δύο (2) εργαζομένων του

δήμου Ιάσμου, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο: «ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

 θέσει εκτός υπηρεσίας και να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το αίτημα της

οριστικής απόλυσης, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο (Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην

Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ) δύο (2) εργαζόμενες του δήμου Ιάσμου.

Επειδή εμείς δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε, ούτε να παίζουμε, υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε κάποια πραγματικά γεγονότα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα όσων έχουν ήδη αναφερθεί πιο πάνω:

– Ο Δήμαρχος είχε υποχρεώσει τους υπαλλήλους του Δήμου Ιάσμου, να συμμετέχουν σε ομαδική συνομιλία στην πλατφόρμα του WhatsApp, μέσω της οποίας καθημερινά έβγαζε ακατάληπτα «διαγγέλματα». Είναι «οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας» στις οποίες αναφέρθηκε στην Απόφαση 1328 στις

13/12/2022 (όχι στην Απόφαση 1328 στις 16/12/2022..). Σε αυτά τα «διαγγέλματα» ο Δήμαρχος απειλούσε ανοιχτά τους συναδέλφους μας με απολύσεις, με πόνο και διαπόμπευση, ενώ ταυτόχρονα τους εξύβριζε και τους συμπεριφερόταν με τον πλέον άθλιο και αχαρακτήριστο τρόπο.

Ενδεικτικά, καταθέτουμε ότι μέσω αυτής της ομαδικής συνομιλίας είχε απειλήσει ανοιχτά τους εργαζόμενους ότι «αν δεν υπογράψουν δήλωση μετάνοιας και συγγνώμης δημόσια, δεν θα σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους και θα μείνουν χωρίς ψωμί». Επίσης, μέσω της ίδιας ομαδικής συνομιλίας είχε εξαναγκάσει σε παραίτηση δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του «για να μη στείλει στοιχεία στην Εισαγγελία της πρωτεύουσας της Τουρκίας στην Άγκυρα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το βαθύ Ελληνικό κράτος και τον Γκιουλέν». Τα στοιχεία αυτά ισχυριζόταν ότι τα κατέχει

από εκθέσεις υπηρεσιών. Αναρωτιέται κανείς, σε ποιες υπηρεσίες έχει πρόσβαση…

Αν κάποιος πέφτει από τα σύννεφα, δεν θα έπρεπε, καθώς η ΔΑΚΕ είχε επισημάνει δημόσια αυτά τα γεγονότα από τις 3/12/2022.

– Ως ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, είχαμε και την «ευκαιρία» να τον συναντήσουμε εκ του σύνεγγυς. Για την

ακρίβεια επιδιώξαμε έντονα αυτή τη συνάντηση για να του θέσουμε όλα τα ζητήματα ευθέως, επιδεικνύοντας παράλληλα από την πλευρά μας θετική διάθεση, με πρώτιστο γνώμονα την εργασιακή και προσωπική ασφάλεια, αλλά και αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας στο Δήμο Ιάσμου.

Η περίπου πεντάλεπτη συνομιλία που είχαμε όμως, ήταν αρκετή για να καταλάβουμε πολλά.

Μας ανάφερε κάτι για «τακτική πολλαπλών μετώπων» ως άλλος Μέγας Ναπολέων… Μας εξήγησε επίσης πως υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι -οι έξυπνοι, οι χαζοί και οι άχρηστοι. Συνέχισε λέγοντας ότι στον Ίασμο δεν υπάρχει ούτε ένας έξυπνος, βάζοντας εντέλει -χωρίς να το καταλάβει καν- και τον εαυτό του

ανάμεσα στους χαζούς και στους άχρηστους…Είχε δε, έναν ακατάληπτο, συγκεχυμένο λόγο και «δραπέτευσε» από την άβολη για αυτόν συζήτηση λέγοντάς μας, ότι κάπου υπάρχει κάποιος που καθαρίζει το πιστόλι του

για εμάς(!!!). Δυστυχώς όμως, πέρα από τα όποια αισθήματα κατανόησης που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον η κατάστασή του, αυτή η κατάσταση ταυτόχρονα τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο.

Να μην ξεγελιέται κανείς.

Έχει και τακτική και πλήρη επίγνωση των πράξεων του. Προέβη σε όλα όσα έχουν ήδη

αναφερθεί για να δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού και πανικού, να καταστέλλει τις αντιδράσεις και κάνει επίδειξη εξουσίας, αντιγράφοντας την τακτική «μεγάλου ηγέτη» γείτονος χώρας, όπως ήδη αναφέραμε.

Ταυτόχρονα όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι πράξεις του πάσχουν είτε από ακυρότητα, είτε από νομιμότητα για ουσιαστικούς λόγους. Το απέδειξε εμμέσως σε τηλεοπτική (αλλά και ραδιοφωνική) εκπομπή, λέγοντας ότι «οι αποφάσεις του Δημάρχου είναι ¨προσβλητέες¨» -για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες διοικητικές πράξεις που εκδίδει και τις αιτιολογίες που χρησιμοποιεί. Ίσως να βασίζεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των προσφυγών, στις ακόμα πιο χρονοβόρες διαδικασίες της

Δικαιοσύνης, ενώ επιπλέον θεωρούσε ότι οι περισσότεροι εκ των θιγομένων δεν θα προσέφευγαν αποδεχόμενοι μοιρολατρικά τις πράξεις του.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου εδώ και καιρό εμπαίζει την Ελληνική Πολιτεία, καθώς αισθάνεται

υπεράνω νόμων και θεσμών (ίσως και με το δίκιο του, αφού έχει αφεθεί να το κάνει). Με τις αποφάσεις του, τις διοικητικές του πράξεις και το σκεπτικό τους, εν τοις πράγμασι υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη, υποκαθιστά την Κυβέρνηση, Υποκαθιστά το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Νομοθετεί, Δικάζει και Εκτελεί σε μια προσωπική επίδειξη συγκέντρωσης Νομοθετικής, Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας σε ένα άτομο. Καταλύει το τεκμήριο της αθωότητας, καταλύει το δικαίωμα σε Δίκη και το δικαίωμα σε ακρόαση, καταλύει την ίδια τη νομιμότητα. Εκθέτει δημόσια ονόματα πολιτών καταλογίζοντάς τους αδικήματα τα οποία νομοθετεί στο μυαλό του, ενώ ταυτόχρονα τους καταδικάζει ερήμην επιβάλλοντας ποινές, τις οποίες εκτελεί ο ίδιος.

Έως σήμερα: Δεκαεφτά (17) εργαζόμενοι έχουν υποστεί δημόσιο εξευτελισμό, έχουν απωλέσει τα εισοδήματά τους και έχει διαταραχθεί βάναυσα η προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη.

Έχουν διαλυθεί οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς το 1/3 περίπου των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου έχει τεθεί σε αργία, σε αναστολή ή έχει απολυθεί, με αιτιολογίες όπως: «δεν σήκωσαν το τηλέφωνο», «ήθελαν να πάρουν τους υπολογιστές στο σπίτι», «βγήκαν εκτός γραφείου», «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση FETO», «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ» κτλ… Ανάλογη, ή μάλλον ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τα μέλη της Δημοτικής του Παράταξης, από την οποία πρέπει

να έχει διαγράψει μέχρι και τις αιτήσεις υποψηφιότητας των τέως συνοδοιπόρων του…

Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα ανήκει σε όσους εξέθρεψαν το «φαινόμενο Μουμίν», σε όσους το άφησαν να εξελιχθεί, σε όσους αδιαφόρησαν και πάνω από όλα σε όσους καθυστερούν ή αδυνατούν, ακόμη και τώρα, να εντοπίσουν πειθαρχικές, ποινικές, υπηρεσιακές ή αστικές ευθύνες***, αφήνοντας να εξελίσσεται ο κλαυσίγελος σε Πανελλήνια μετάδοση πλέον.

*** Υφίστανται καταγγελίες για εκβιασμούς, καταπίεση και απειλές; Υφίσταται υπέρβαση καθήκοντος και υποκατάσταση εξουσιών; Υφίσταται παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή προσωπικότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Υπάρχουν κατατεθειμένες μια σειρά από δικαστικές

προσφυγές εναντίον του;

Ισχύει, ότι η τοπική κοινωνία βοά για απλήρωτα τιμολόγια και προμηθευτές ή για εργολάβους που διακόπτουν κακήν κακώς τη συνεργασία με τον Δήμο; Επειδή δε, όλο και κάποιος συνδέεται συγγενικά ή φιλικά με κάποιον άλλο σε μια επαρχιακή κοινωνία, ισχύει ότι υπάρχουν πολλές περίεργες συμπτώσεις κατά τις οποίες απολύσεις, διώξεις, διαγραφές κτλ ακολουθούν ύστερα από «δυσάρεστες εξελίξεις» σε

διαπραγματεύσεις κάθε είδους (οικονομικές, πολιτικές κτλ) με τους συγγενείς ή φίλους των θιγομένων;

Ταυτόχρονα, ισχύει ότι ο Δήμαρχος έχει εδώ και τρεις μήνες ταξιδέψει ανά την Ελλάδα, αλλά και την Τουρκία(!!!) για συγκεχυμένους υπηρεσιακούς λόγους με δημόσια χρήματα; Ίσως ένας διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος να μην έβλαπτε κανέναν.

Για τέταρτη φορά,

καλούμε την Πολιτεία (Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία) να παρέμβει άμεσα. Α Μ Ε Σ Α .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΑΚΕ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια