GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ιμάμογλου: Μήνυμα αδελφοσύνης και ενότητας – «Αδέρφια Αθήνα και Κωνσταντινούπολη»

Συνάντηση με τον Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, είχε χθες και σήμερα (23/1) ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο περιθώ...


Συνάντηση με τον Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, είχε χθες και σήμερα (23/1) ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο περιθώριο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network).

Αναλυτικότερα,  ο κ. Ιμάμογλου, ο οποίος έδωσε τη σκυτάλη της προεδρίας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων στον Έλληνα ομόλογό του, τόνισε ότι Αθήνα και Κωσνταντινούπολη είναι αδέλφια.

«Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα. […] Η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι πόλεις αδελφές», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε ότι ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταδικαστεί από όλους, καθώς το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει μίση και να βλάψει τη Δημοκρατία.

Στο χθεσινό δείπνο που παρατέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο κοινό όραμα που μοιράζεται με τον Τούρκο ομολογό του, με τον οποίον αποτέλεσαν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας να ιδρυθεί το Δίκτυο Β40 στη ζώνη των Βαλκανίων.

«Είναι ύψιστη τιμή να σάς υποδεχόμαστε στην Αθήνα, έναν χρόνο μετά το ξεκίνημα της υλοποίησης του κοινού μας οράματος με τον Εκρέμ. […]

Η δημοκρατία αποτελεί κοινή επιλογή. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ως σύμβολό της τον Παρθενώνα […]», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηνάιων.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια