GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο “κόκκινο” η εγκληματικότητα στην Ξάνθη – Απανωτά τα χτυπήματα των ληστών!

Στο έλεος των ληστών και των κακοποιών στοιχείων βρίσκεται τον τελευταίο καιρό (σ.σ. τουλάχιστον εδώ και ένα 18μηνο), η πόλη της Ξάνθης, αλλ...


Στο έλεος των ληστών και των κακοποιών στοιχείων βρίσκεται τον τελευταίο καιρό (σ.σ. τουλάχιστον εδώ και ένα 18μηνο), η πόλη της Ξάνθης, αλλά και η περιφέρεια του Νομού.

Ληστείες κατοικιών, επιχειρήσεων, κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, αρπαγές τσαντών από δημόσιους χώρους, συνθέτουν την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η Ξάνθη. Της οποίας οι πολίτες πλέον δηλώνουν “ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ” έναντι όλων αυτών των παραβατικών καταστάσεων εις βάρος τους.

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, δηλώνει αδυναμία κάλυψης όλων των συμβάντων “λόγω έλλειψης προσωπικού”, κάτι που επιβεβαιώνει και η Περιφερειακή Διεύθυνση στην Κομοτηνή.

  • Το προφίλ των κακοποιών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ληστές και κακοποιοί που έχουν αρχίσει την έντονη παραβατική δραστηριότητα στην Ξάνθη, σκορπώντας τον τρόμο στους ανυποψίαστους πολίτες, ανήκουν κυρίως σε ομάδες προερχόμενες από μειονότητες γλωσσικές, πολιτισμικές, αλλά και από νεοεισερχόμενους εγκληματίες από τις γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία (σ.σ. κυρίως από το νότιο τμήμα της) αλλά και από την Τουρκία!

Πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Ξάνθη αλλά και στην Κομοτηνή, αναφέρουν στον Θρακικό Πρακτορείο ότι “πολλοί εκ των εγκληματικών προσώπων προέρχονται και από τους λαθρομετανάστες. Οι οποίοι έχουν εισχωρήσει στις τάξεις των ήδη υπαρχόντων εγκληματικών ομάδων…” με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια για την εσωτερική ασφάλεια των πόλεων από τις οποίες διέρχονται οι άνθρωποι αυτοί.

  • Είναι γνωστοί…

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για “γνωστές γιάφκες”, οι οποίες έχουν τους πυρήνες τους εντός της πόλης και μάλιστα σε κεντρική οδό, αλλά και κοντά τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στην πλευρά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν πολλά στοιχεία των εμπλεκομένων, που όμως σε όποια αντίδραση των αστυνομικών οργάνων, επέρχεται η παρέμβαση πολιτικών προσώπων και τελικώς οι ληστές και κακοποιοί πολλές φορές βλέπουν την έξοδο από τα κρατητήρια!


Σε ερώτησή μας προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι “ακόμα και μετά το αυτόφωρο, αν τα στοιχεία δεν επαρκούν και δεν στοιχειοθετούν την αυταπόδειξη του εγκλήματος, δυστυχώς αφήνονται ελεύθεροι οι εμπλεκόμενοι…”

  • Ισορροπίες παρεμβάσεων ή παρεμβάσεις ισορροπιών;

Το ζητούμενο είναι, ποιοι παρεμβαίνουν για την “απαλλαγή” ή την “ευνοϊκή μεταχείριση” και με ποιο σκοπό;

  • Αν ο σκοπός είναι το μικροπολιτικό όφελος, τότε “η Πόλη Εάλω”!

Αν ο σκοπός είναι η διατήρηση ισορροπιών ανάμεσα σε θρησκευτικές, πολιτισμικές και κοινωνικές μειονότητες, και πάλι η ανοχή αυτή ελέω των ισορροπιών είναι καταστροφική και αποδομεί τον κοινωνικό ιστό και την όποια μελλοντική ομοιογένεια και συνοχή θα μπορούσε να αποκτήσει.

Η ιδιαίτερη μεταχείριση και ανοχή στην παραβατικότητα, μόνο γκέτο δημιουργεί, κακό προηγούμενο και φρένο σε μία κοινωνία που μπορεί να πάει μπροστά με ασφάλεια και ειρήνη















Δεν υπάρχουν σχόλια