GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέλος το κάπνισμα στους δήθεν «υπαίθριους χώρους» των καταστημάτων

  Έρχονται δύο νέες αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο

 

Έρχονται δύο νέες αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο

Το υπουργείο Υγείας το πρώτο τρίμηνο του 2023 κλείνει τα «παράθυρα» της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που «βαπτίζουν» εσωτερικούς χώρους ως υπαίθριους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα επικαιροποιήσει το νόμο κατά του καπνίσματος σε δυο βασικές κατευθύνσεις.

  • Ακριβέστερη περιγραφή χώρων όπου απαγορεύεται κάπνισμα, με ενδεχόμενη διεύρυνσή τους.
  • Επαναπροσδιορισμός των καπνικών προϊόντων των οποίων η χρήση απαγορεύεται σε κλειστούς δημόσιους χώρους, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν.

Όπως ανέφερε στην «Κ» η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, «επεξεργαζόμαστε με τα συναρμόδια υπουργεία μια σειρά από διατάξεις οι οποίες θα κλείσουν κενά που έχουμε εντοπίσει στο θεσμικό πλαίσιο».

Η γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπογράμμισε πως τα «κενά» έχουν να κάνουν κυρίως με τον προσδιορισμό των χώρων όπου απαγορεύεται το κάπνισμα και κυρίως ποιοι θεωρούνται υπαίθριοι στα καταστήματα εστίασης, ειδικά όταν αυτά κλείνονται με σκέπαστρα, πλεξιγκλας και άλλα προστατευτικά.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, το κάπνισμα επιτρέπεται σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων μόνον όταν είναι περιμετρικά ανοιχτοί σε δυο πλευρές τουλάχιστον και δεν είναι στεγασμένοι.

Αν και έχει γίνει προσπάθεια με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους να γίνει πιο λεπτομερής περιγραφή του υπαίθριου χώρου οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες και δυσκολεύουν το έργο των ελέγχων.





















Δεν υπάρχουν σχόλια