GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Κενό περιεχομένου το προεκλογικό «καλάθι» εξαγγελιών-παροχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Έβρο

“Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Θράκη λέγοντας τα γνωστά ψέματα και ντύνοντάς τα με το αφήγημα της «ανάπτυξης», παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη κ...


“Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Θράκη λέγοντας τα γνωστά ψέματα και ντύνοντάς τα με το αφήγημα της «ανάπτυξης», παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θράκης και του Έβρου (ακρίβεια, υποβάθμιση δημοσίων δομών, ερήμωση-δημογραφικό, κλπ).

Παρουσίασε πολλά έργα που σχεδίασε, χρηματοδότησε και προχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν έργα της δικής του κυβέρνησης. Η τακτική αυτή είναι γνωστή άλλωστε, από την προηγούμενη επίσκεψή του στον Νομό, όπου έργα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε ως έργo της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να μην αναφέρουμε και την αστειότητα της διπλής εγκαινίασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, όπου αντ΄ αυτού παρέστη η Υπουργός Πολιτισμού!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιχειρούμενου εμπαιγμού μέσω και των πρόσφατων προεκλογικών υποσχέσεων του είναι η δήθεν δέσμευσή του για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ιδιαίτερα των περιφερειακών Τμημάτων Ορεστιάδας, ενώ ο ίδιος επί 3,5 χρόνια με την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως για τα ΑΕΙ και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ΠΕΤΥΧΕ την ουσιαστική υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Έβρο!

Ο ίδιος, πριν 1,5 χρόνο στη ΔΕΘ, είχε αναφέρει μάλιστα ότι η ΝΔ είχε πολλά σχέδια για το πώς θα σπάσει την απομόνωση του Έβρου, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας το, ως υπαρκτό πρόβλημα. Δεν έδωσε ωστόσο καμία εξήγηση για όλα όσα ΔΕΝ έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για τον τόπο, αφού δεν υλοποιήθηκε καμιά σοβαρή και ουσιαστική παρέμβαση ενάντια στη δημογραφική κατάρρευση του Νομού, ενώ επιπρόσθετα δεν έχουν ληφθεί μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κατάρρευσης και ερήμωσης ιδιαίτερα του Βόρειου Έβρου. Ο χρόνιος εμπαιγμός της ΝΔ στους κατοίκους του Έβρου γενικότερα, δικαιολογήθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια φράση του στη συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη στις 14/01/2023: «Αυτό που λέτε ως απομόνωση μπορεί να είναι και συγκριτικό πλεονέκτημα»!

Ο Πρωθυπουργός απέτυχε στον Έβρο όπως έχει αποτύχει σε κάθε μάχη που έχει δώσει. Στην πανδημία, στην υγεία, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα.

Τα επικοινωνιακά, προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνουν κρότο αλλά δεν γίνεται πειστικός στους πολίτες που στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα διαβίωσης!

Αν νομίζει πως θα κρυφτεί από τις ευθύνες του για την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησής του, στο πιο ακριτικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας με την υποψηφιότητά του στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, πλανάται πλάνη οικτρά!”

Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

****

Από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ορεστιάδας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Η απραξία και η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της οικονομικής και δημογραφικής κατάρρευσης του Έβρου και ο χρόνιος εμπαιγμός της ΝΔ στους κατοίκους του Βορείου Έβρου, δικαιολογήθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την εξής φράση/ απάντησή του στη συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη στις 14.01.2023:

“Αυτό που λέτε ως απομόνωση μπορεί να είναι και συγκριτικό πλεονέκτημα.”

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, έχετε ιδέα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νομού στον οποίο απευθύνεστε; Δεν έχετε ενημερωθεί από τους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματός σας για τις ουσιαστικές ανάγκες και προβλήματα που ταλανίζουν το βόρειο κομμάτι του Νομού Έβρου;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μοιάζουν αρνητικές αν κρίνουμε από τη δική σας απαράδεκτη απάντηση σχετικά με την απομόνωση, και κατ’ επέκταση την οικονομική κατάρρευση και την εγκατάλειψη του τμήματος του Βορείου Έβρου!

Καμιά ανάπτυξη, καμιά ενίσχυση στην τοπική κοινωνία, κανένα κίνητρο από την κυβέρνησή σας, κανένα ουσιαστικό μέτρο φορολογικής αντιμετώπισης ή αντιμετώπισης του δημογραφικού, καμία εξέλιξη με τα πανεπιστημιακά τμήματα τόσο στην Ορεστιάδα όσο και στο Διδυμότειχο! Μόνο αδιαφορία και εγκατάλειψη εισέπραξε ο Έβρος!

Να σας θυμίσουμε ότι εσείς ο ίδιος, κ. Μητσοτάκη αναγνωρίσατε πριν 1,5 χρόνο στη ΔΕΘ την απομόνωση του Βορείου τμήματος του Έβρου, δηλώνοντας ότι είχατε πολλά σχέδια για το πώς θα σπάσετε την απομόνωσή του! Διερωτόμαστε λοιπόν, ποια ήταν αυτά τα “σχέδια” λοιπόν; Και πως αυτά έγιναν πράξεις;

Οικειοποιώντας έργα του ΣΥΡΙΖΑ ως δικά σας; Μη θεσμοθετώντας τη λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο που εδώ και δύο χρόνια υπόσχεστε? Υποχρηματοδοτώντας τα τμήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων και εφαρμόζοντας την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, οδηγώντας τα σε κλείσιμο; Υποβαθμίζοντας με πολιτικές εξαθλίωσης τον πρωτογενή τομέα και τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας; Και τέλος, όλα τα παραπάνω τα χαρακτηρίζετε ως “συγκριτικό πλεονέκτημα”;!…

Τα επικοινωνιακά προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνουν κρότο!

Κ. Πρωθυπουργέ δεν γίνεστε πειστικός σε κανέναν πολίτη του Έβρου που διεκδικεί να ζεί με αξιοπρέπεια! Αν ωστόσο επιμένετε ότι στον Βόρειο Έβρο η απομόνωση αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και ότι η ανάπτυξη ανθίζει τόσο που δεν χρειάζεται καμία δική σας παρέμβαση, τότε θα σας προτείναμε να έρθετε να ζήσετε στο Βόρειο Έβρο μιας και θα είστε και υποψήφιος Βουλευτής του Νομού μας ή να στείλετε τα παιδιά σας εδώ να εργαστούν και να ζήσουν!”

  • Οργάνωση Μελών Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια