GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Δραματικές αυξήσεις στις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών & αγροτών» καταγγέλλει η βουλευτής Έβρου Α. Γκαρά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε διπλά τους συνταξιούχους, με περικοπές που στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης ΝΔ, θα αγγίξουν ή και θα ...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε διπλά τους συνταξιούχους, με περικοπές που στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης ΝΔ, θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν αθροιστικά τα 7,5 δις! Αρχικά περικόπτοντας τη 13η σύνταξη που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ενώ προεκλογικά υποσχόταν η ΝΔ ότι θα τη διατηρήσει – και στη συνέχεια εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, μη δίνοντας τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, νέα χαράτσια ετοιμάζονται να πληρώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα 2 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα αυξηθούν το 2023 κατά 9,6%!!! (όπως έκλεισε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για το 2022), καθώς το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ενεργοποιήσει από τον επόμενο μήνα τον «νόμο Βρούτση» (4670/2020) με τον οποίο «από 01.01.2023 όλες οι ασφαλιστικές κατηγορίες προσαυξάνονται κατ’ έτος με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους».

Αυτό σημαίνει πως από τα 185 ευρώ που ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές επί ΣΥΡΙΖΑ όταν και ίσχυε ο υπολογισμός με βάση το φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, από τον επόμενο μήνα και το νέο χαράτσι της ΝΔ οι εισφορές θα αγγίζουν τα 240 ευρώ! Ενώ νέα αύξηση 4% με 5% αναμένεται στις εισφορές και το 2024!

Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που εχθρεύεται τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τσακίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες, ισοπεδώνει τους παραγωγούς και τους αγρότες, προσβάλλει και εξευτελίζει τους συνταξιούχους. Διαλύουν συνειδητά τη ραχοκοκαλιά της εγχώριας οικονομικής και παραγωγικής βάσης, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τη διαπλοκή και συμφέροντα ισχυρών ομίλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για επαναφορά της 13ης Σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά καθώς και μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

Δεσμεύεται για δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας, επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, προστασία από τις αποκοπές ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών.

Δεσμεύεται για έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον υπερμειωμένο συντελεστή 6%, μείωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης-θέρμανσης, φυσικό αέριο) στα κατώτερα επιτρεπτά όρια της ΕΕ, και τη μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Δεσμεύεται για ρύθμιση των χρεών, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δεσμεύεται για νέο πτωχευτικό κώδικα, με ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δεσμεύεται για αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στα 10.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, και ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό.

Η μαζική αποδοκιμασία των νεοφιλελεύθερων, αντικοινωνικών και ρουσφετολογικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές, αποτελεί πλέον πατριωτικό καθήκον και όρο επιβίωσης για την ελληνική κοινωνία, για την κοινωνία του Έβρου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια