GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ΕΛΜΕ Ξάνθης σχετικά με τη λεγόμενη «Αναβάθμιση & ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου»

Μόλις πριν λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε μια ακόμη σειρά τροπολογιών για να ενισχύσει τον περίφημο νόμο περί «Αναβάθμισης και...


Μόλις πριν λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε μια ακόμη σειρά τροπολογιών για να ενισχύσει τον περίφημο νόμο περί «Αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού έργου» με τις οποίες η Υπουργός δήλωσε περήφανα ότι ξεκινά η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της «αναβάθμισης» εμείς οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούμε να διδάσκουμε σε τάξεις των 28 και 29 μαθητριών/ών, με ελλιπείς και ανεπαρκείς υποδομές, να χρησιμοποιούμε σχολικά εγχειρίδια απαρχαιωμένα και ξεπερασμένα, να εφαρμόζουμε προγράμματα σπουδών του προηγούμενου αιώνα, να εργαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τις οικογένειές μας και να αμειβόμαστε (ειδικά οι νεοδιόριστοι) με μισθούς που οριακά ξεπερνούν αυτούς του ανειδίκευτου εργάτη. Ο στόχος της κας Κεραμέως είναι προφανής, να «πουλήσει», για άλλη μια φορά, επικοινωνιακά ένα θέμα προσπαθώντας να βάλει την κοινωνία απέναντι στις/στους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς δημιουργώντας κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Προχωρώντας στο περιεχόμενο της τροπολογίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1) Μάλλον η Ελλάδα δεν είναι ενιαία χώρα, καθώς σε κάποια μέρη θα λειτουργούν τα ΠΕΚΕΣ και οι ΣΣΕ, σε άλλα οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι και σε άλλα όλοι μαζί (!!!).


2)
Οι αξιολογήτριες/τές (σχολικοί σύμβουλοι, διευθύντριες/ές σχολείων, ΔΔΕ) θα αξιολογούν χωρίς οι ίδιες/οι να έχουν αξιολογηθεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας διχασμού στον εκπαιδευτικό κλάδο.

3) Η/Ο αξιολογούμενη/ος, μέσα από μια απίστευτα γραφειοκρατική και ανερμάτιστη διαδικασία, θα έχει το δικαίωμα μεν να υποβάλλει ένσταση επί της κρίσης την οποία όμως θα εξετάζει αυτή/ός που την έκανε (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει …)

4) Μία/Ένας νεοδιόριστη/ος θα τιμωρείται, σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης, με μη μονιμοποίηση (αν αυτό δεν είναι τιμωρία, τότε τι είναι;). Όσο για την επιβράβευση…. θα μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική αξιολόγηση μετά από κάποια χρόνια όποια/ος θελήσει να καταλάβει θέση διευθυντή εκπαίδευσης (ασχολίαστο…)

Κλείνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε την ατελείωτη παραγωγή τροπολογιών επί τροπολογιών της κας Κεραμέως ως απόδειξη της προχειρότητας, της ομολογίας αποτυχίας και της ανικανότητας. Παραδείγματα άφθονα όπως η διαδικασία 9 και πλέον μηνών(!!!) για την τοποθέτηση σχολικών συμβούλων), η επιφανειακή προσέγγιση και η μηδαμινή επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Και βέβαια, μέσα σε αυτόν τον νομοθετικό οίστρο, ξέχασε…. το υπουργείο να εφαρμόσει τους δικούς του νόμους και να προχωρήσει σε μονιμοποίηση των διορισθέντων εκπαιδευτικών του 2020 που ήδη διανύουν τον τρίτο χρόνο δοκιμαστικής θητείας.

Το σίγουρο είναι ότι η κα Κεραμέως θα είναι περήφανη, καθώς θα έχει προσθέσει ένα ακόμη «έγινε» στη λίστα των εκτελεσθεισών εργασιών της.

Όσο για το επόμενό της βήμα.… δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε. Σε περίπτωση αντίδρασης του κλάδου, θα προσφύγει στα δικαστήρια με τη γνωστή κατάληξη.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα καλέσει πολύ σύντομα σε γενική συνέλευση προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης.

ΕΛΜΕ Ξάνθης


 













Δεν υπάρχουν σχόλια